001651 - Nieuwlandstraat in zuidelijke richting. Links op de hoek van de Mariastraat het pand M. 1183, later Nieuwlandstraat 16. Rond 1900 zat in dit pand de kruidenierswinkel 'Au Bon Marché' van de familie Blous. Na het vertrek van Cornelia Isabella Dols, weduwe van M.J. Blous met haar gezin naar Princenhage in 1912 kwam er de rijwielhandel van J.B. Smulders Azn. Deze zaak bleef bestaan tot midden jaren vijftig. Links bij het uithangbord 'apotheek' (M766, later huisnr. 19) de apothekerszaak van Jan Isidoor Keijzer. Hij was getrouwd met Constantia van Gils, dochter van apotheker Van Gils, de voorganger van Keijzer aan de Nieuwlandstraat. Links van dit pand de zaak van Antonius C. de Jong, huisschilder en handelaar in glas en verfwaren. Hij opende zijn 'handel in verfwaren en vernissen' aan de Nieuwlandstraat in juli 1894. Rechts van de apotheek, Nieuwlandstraat 17, de zaak in heren- dames en kinderschoenen van Woutherus Burmanje, schoenfabrikant, voorheen het schoenmagazijn van de weduwe Burmanje-Couwenberg. Na Burmanje zat in dit pand de bloemenzaak van de firma Vugts. - Foto's & Kaarten

Nieuwlandstraat in zuidelijke richting. Links op de hoek van de Mariastraat het pand M. 1183, later Nieuwlandstraat 16. Rond 1900 zat in dit pand de kruidenierswinkel 'Au Bon Marché' van de familie Blous. Na het vertrek van Cornelia Isabella Dols, weduwe van M.J. Blous met haar gezin naar Princenhage in 1912 kwam er de rijwielhandel van J.B. Smulders Azn. Deze zaak bleef bestaan tot midden jaren vijftig. Links bij het uithangbord 'apotheek' (M766, later huisnr. 19) de apothekerszaak van Jan Isidoor Keijzer. Hij was getrouwd met Constantia van Gils, dochter van apotheker Van Gils, de voorganger van Keijzer aan de Nieuwlandstraat. Links van dit pand de zaak van Antonius C. de Jong, huisschilder en handelaar in glas en verfwaren. Hij opende zijn 'handel in verfwaren en vernissen' aan de Nieuwlandstraat in juli 1894. Rechts van de apotheek, Nieuwlandstraat 17, de zaak in heren- dames en kinderschoenen van Woutherus Burmanje, schoenfabrikant, voorheen het schoenmagazijn van de weduwe Burmanje-Couwenberg. Na Burmanje zat in dit pand de bloemenzaak van de firma Vugts.

Fotonummer["001651"]
PlaatsTilburg
Straat["Nieuwlandstraat"]
WijkCentrum
Datering vanaf1915
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingNieuwlandstraat in zuidelijke richting. Links op de hoek van de Mariastraat het pand M. 1183, later Nieuwlandstraat 16. Rond 1900 zat in dit pand de kruidenierswinkel 'Au Bon Marché' van de familie Blous. Na het vertrek van Cornelia Isabella Dols, weduwe van M.J. Blous met haar gezin naar Princenhage in 1912 kwam er de rijwielhandel van J.B. Smulders Azn. Deze zaak bleef bestaan tot midden jaren vijftig. Links bij het uithangbord 'apotheek' (M766, later huisnr. 19) de apothekerszaak van Jan Isidoor Keijzer. Hij was getrouwd met Constantia van Gils, dochter van apotheker Van Gils, de voorganger van Keijzer aan de Nieuwlandstraat. Links van dit pand de zaak van Antonius C. de Jong, huisschilder en handelaar in glas en verfwaren. Hij opende zijn 'handel in verfwaren en vernissen' aan de Nieuwlandstraat in juli 1894. Rechts van de apotheek, Nieuwlandstraat 17, de zaak in heren- dames en kinderschoenen van Woutherus Burmanje, schoenfabrikant, voorheen het schoenmagazijn van de weduwe Burmanje-Couwenberg. Na Burmanje zat in dit pand de bloemenzaak van de firma Vugts.
AnnotatieBR 1910-1920 34/106. TC 22.7.1894. Tilburg in oude ansichten I, nr. 97.
Datum

001651 - Nieuwlandstraat in zuidelijke richting. Links op de hoek van de Mariastraat het pand M. 1183, later Nieuwlandstraat 16.  Rond 1900 zat in dit pand de kruidenierswinkel 'Au Bon Marché' van de familie Blous. Na het vertrek van Cornelia Isabella Dols, weduwe van M.J. Blous met haar gezin naar Princenhage in 1912 kwam er de rijwielhandel van J.B. Smulders Azn. Deze zaak bleef bestaan tot midden jaren vijftig. Links bij het uithangbord 'apotheek' (M766, later huisnr. 19) de apothekerszaak van Jan Isidoor Keijzer. Hij was getrouwd met Constantia van Gils, dochter van apotheker Van Gils, de voorganger van Keijzer aan de Nieuwlandstraat. Links van dit pand de zaak van Antonius C. de Jong, huisschilder en handelaar in glas en verfwaren. Hij opende zijn 'handel in verfwaren en vernissen' aan de Nieuwlandstraat in juli 1894. Rechts van de apotheek, Nieuwlandstraat 17, de zaak in heren- dames en kinderschoenen van Woutherus Burmanje, schoenfabrikant, voorheen het schoenmagazijn van de weduwe Burmanje-Couwenberg. Na Burmanje zat in dit pand de bloemenzaak van de firma Vugts.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag