010751 - Café-restaurant Oud Holland Piusplein 11, 'speciaal voor bruiloften, partijen en reisgezelschappen tot 120 personen'. In april 1927 werd het huisnummer van Oud Holland vernummerd van nr. 25 in nr. 11. Oorspronkelijk stonden op de plaats van Oud Holland koetshuis en paardenstallen van koning Willem II. De volgende eigenaar, Hendrik van Tulder verkocht het terrein in 1866 aan timmerman Franciscus Stalpers. Voorwaarden bij de verkoop was, dat op het terrein nooit een klooster of liefdegesticht gebouwd mocht worden. Een tijd lang boden de opstallen onderdak aan de marrechaussee. In 1888 werd Leonardus van Herk de nieuwe eigenaar. In 1919 was het pand bekend als café Belge. In dat jaar werd Henricus Bierens de nieuwe eigenaar en kreeg de herberg (koffiehuis) de naam Oud Holland. Op 11.9.1925 werd er de 'Eerste Tilburgsche Hoenderclub' opgericht. Henricus Bierens, geboren te Tilburg op 3.10.1876, overleed aldaar op 16.11.1932. Het hoofdberoep van Bierens was 'kleurenverver'. Na zijn dood exploiteerden de kinderen Bierens het koffiehuis. Het pand werd door de familie Bierens enkele keren verbouwd en kreeg in 1949 onder eigenaar Jan Bierens zijn huidige vorm. Op 5.4.1949 werd Oud Holland heropend. Door de Tilburgse glazenier A. Clijsen was het pand verfraaid met gebrandschilderde ramen met de voorstellingen van jagers, thuiswevers. vissers, wijnpersers enz. Een onderzoek naar de geschiedenis van het pand gebeurde in 1949 door leden van de 'vriendeclub X', een onderafdeling van studentenvereniging St. Olof en dan al twaalf jaar 'thuis' in Oud Holland. - Foto's & Kaarten

Café-restaurant Oud Holland Piusplein 11, 'speciaal voor bruiloften, partijen en reisgezelschappen tot 120 personen'. In april 1927 werd het huisnummer van Oud Holland vernummerd van nr. 25 in nr. 11. Oorspronkelijk stonden op de plaats van Oud Holland koetshuis en paardenstallen van koning Willem II. De volgende eigenaar, Hendrik van Tulder verkocht het terrein in 1866 aan timmerman Franciscus Stalpers. Voorwaarden bij de verkoop was, dat op het terrein nooit een klooster of liefdegesticht gebouwd mocht worden. Een tijd lang boden de opstallen onderdak aan de marrechaussee. In 1888 werd Leonardus van Herk de nieuwe eigenaar. In 1919 was het pand bekend als café Belge. In dat jaar werd Henricus Bierens de nieuwe eigenaar en kreeg de herberg (koffiehuis) de naam Oud Holland. Op 11.9.1925 werd er de 'Eerste Tilburgsche Hoenderclub' opgericht. Henricus Bierens, geboren te Tilburg op 3.10.1876, overleed aldaar op 16.11.1932. Het hoofdberoep van Bierens was 'kleurenverver'. Na zijn dood exploiteerden de kinderen Bierens het koffiehuis. Het pand werd door de familie Bierens enkele keren verbouwd en kreeg in 1949 onder eigenaar Jan Bierens zijn huidige vorm. Op 5.4.1949 werd Oud Holland heropend. Door de Tilburgse glazenier A. Clijsen was het pand verfraaid met gebrandschilderde ramen met de voorstellingen van jagers, thuiswevers. vissers, wijnpersers enz. Een onderzoek naar de geschiedenis van het pand gebeurde in 1949 door leden van de 'vriendeclub X', een onderafdeling van studentenvereniging St. Olof en dan al twaalf jaar 'thuis' in Oud Holland.

DownloadbaarSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
FotonummerSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Plaats(en)System.Collections.Generic.List`1[System.String]
StraatSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datering vanafSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
FotograafSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uiterlijke vormSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uitgebreide omschrijvingSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
AnnotatieSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
HuisnummerSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datum

010751 - Café-restaurant Oud Holland Piusplein 11, 'speciaal voor bruiloften, partijen en reisgezelschappen tot 120 personen'.In april 1927 werd het huisnummer van Oud Holland vernummerd van nr. 25 in nr. 11. Oorspronkelijk stonden op de plaats van Oud Holland koetshuis en paardenstallen van koning Willem II. De volgende eigenaar, Hendrik van Tulder verkocht het terrein in 1866 aan timmerman Franciscus Stalpers. Voorwaarden bij de verkoop was, dat op het terrein nooit een klooster of liefdegesticht gebouwd mocht worden. Een tijd lang boden de opstallen onderdak aan de marrechaussee. In 1888 werd Leonardus van Herk de nieuwe eigenaar. In 1919 was het pand bekend als café Belge. In dat jaar werd Henricus Bierens de nieuwe eigenaar en kreeg de herberg (koffiehuis) de naam Oud Holland. Op 11.9.1925 werd er de 'Eerste Tilburgsche Hoenderclub' opgericht. Henricus Bierens, geboren te Tilburg op 3.10.1876, overleed aldaar op 16.11.1932. Het hoofdberoep van Bierens was 'kleurenverver'. Na zijn dood exploiteerden de kinderen Bierens het koffiehuis. Het pand werd door de familie Bierens enkele keren verbouwd en kreeg in 1949 onder eigenaar Jan Bierens zijn huidige vorm. Op 5.4.1949 werd Oud Holland heropend. Door de Tilburgse glazenier A. Clijsen was het pand verfraaid met gebrandschilderde ramen met de voorstellingen van jagers, thuiswevers. vissers, wijnpersers enz.  Een onderzoek naar de geschiedenis van het pand gebeurde in 1949 door leden van de 'vriendeclub X', een onderafdeling van studentenvereniging St. Olof en dan al twaalf jaar 'thuis' in Oud Holland.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag