046606 - Tilburgseweg met links nr. 35. Het pand werd gebouwd na de aanleg van de Tilburgseweg door Laurens van Gorp-Hendriks, zoon van burgemeester van Gorp. In het pand was in de 19e eeuw ook de sociëteit van dorpsnotabelen gehuisvest. Na de brand van het gemeentehuis in 1918, deed de bovenverdieping tijdelijk dienst als gemeentehuis. De zandstenen leeuw boven de voordeur werd tijdens de Eerste Wereldoorlog vervaardigd door een Belgische vluchteling. Toen kreeg de herberg de naam "de Gouden Leeuw". Na de familie Van Gorp werd het pand eigendom van herbergier Jan Peter Spapens, die er woonde tot 1935. Daarna werden vergunning en inventaris verkocht aan Pierre van Puijenbroek, die een café begon aan de Kloosterstraat. Het beeldje van de leeuw werd later teruggevonden in de tuin van notaris Hoekx te Tilburg. De fraaie voorgevel van het pand werd in 1937 verpest toen er na de vestiging van het kruideniersbedrijf van André van Hilst een winkelpui geplaatst werd. Het pand werd in 1975 door de gemeente Goirle gekocht en is daarna gesloopt. Rechts van dit pand het herenhuis van fabrikant Neel Peijnenborg-Hamers, later de familie Van Enschot-Peijnenborg. Ook dit pand is door de gemeente gesloopt. - Foto's & Kaarten

Tilburgseweg met links nr. 35. Het pand werd gebouwd na de aanleg van de Tilburgseweg door Laurens van Gorp-Hendriks, zoon van burgemeester van Gorp. In het pand was in de 19e eeuw ook de sociëteit van dorpsnotabelen gehuisvest. Na de brand van het gemeentehuis in 1918, deed de bovenverdieping tijdelijk dienst als gemeentehuis. De zandstenen leeuw boven de voordeur werd tijdens de Eerste Wereldoorlog vervaardigd door een Belgische vluchteling. Toen kreeg de herberg de naam "de Gouden Leeuw". Na de familie Van Gorp werd het pand eigendom van herbergier Jan Peter Spapens, die er woonde tot 1935. Daarna werden vergunning en inventaris verkocht aan Pierre van Puijenbroek, die een café begon aan de Kloosterstraat. Het beeldje van de leeuw werd later teruggevonden in de tuin van notaris Hoekx te Tilburg. De fraaie voorgevel van het pand werd in 1937 verpest toen er na de vestiging van het kruideniersbedrijf van André van Hilst een winkelpui geplaatst werd. Het pand werd in 1975 door de gemeente Goirle gekocht en is daarna gesloopt. Rechts van dit pand het herenhuis van fabrikant Neel Peijnenborg-Hamers, later de familie Van Enschot-Peijnenborg. Ook dit pand is door de gemeente gesloopt.

DownloadbaarSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
FotonummerSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Plaats(en)System.Collections.Generic.List`1[System.String]
StraatSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datering vanafSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uiterlijke vormSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uitgebreide omschrijvingSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
AnnotatieSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datum

046606 - Tilburgseweg met links nr. 35. Het pand werd gebouwd na de aanleg van de Tilburgseweg door Laurens van Gorp-Hendriks, zoon van burgemeester van Gorp. In het pand was in de 19e eeuw ook de sociëteit van dorpsnotabelen gehuisvest. Na de brand van het gemeentehuis in 1918, deed de bovenverdieping tijdelijk dienst als gemeentehuis. De zandstenen leeuw boven de voordeur werd tijdens de Eerste Wereldoorlog vervaardigd door een Belgische vluchteling. Toen kreeg de herberg de naam "de Gouden Leeuw". Na de familie Van Gorp werd het pand eigendom van herbergier Jan Peter Spapens, die er woonde tot 1935. Daarna werden vergunning en inventaris verkocht aan Pierre van Puijenbroek, die een café begon aan de Kloosterstraat. Het beeldje van de leeuw werd later teruggevonden in de tuin van notaris Hoekx te Tilburg. De fraaie voorgevel van het pand werd in 1937 verpest toen er na de vestiging van het kruideniersbedrijf van André van Hilst een winkelpui geplaatst werd. Het pand werd in 1975 door de gemeente Goirle gekocht en is daarna gesloopt. Rechts van dit pand het herenhuis van fabrikant Neel Peijnenborg-Hamers, later de familie Van Enschot-Peijnenborg. Ook dit pand is door de gemeente gesloopt.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag