604519 - Leonia Constantia Hoepelman - Swijnen; werd geboren op 27 november 1894 in Lillo (België) en overleed op 20 mei 1945 in Tilburg, drie weken na haar terugkeer uit concentratiekamp Ravenbrück. De juiste datum van haar arrestatie is onbekend, maar ze werd opgepakt wegens overtreding van het 'luisterverbod'. Dit gebeurde in Oost Malle tijdens de terugreis van haar familie in Antwerpen. Ze werd veroordeeld tot zes weken gevangenisstraf en kwam via Antwerpen en Vught terecht in Ravensbrück. - Foto's & Kaarten

Leonia Constantia Hoepelman - Swijnen; werd geboren op 27 november 1894 in Lillo (België) en overleed op 20 mei 1945 in Tilburg, drie weken na haar terugkeer uit concentratiekamp Ravenbrück. De juiste datum van haar arrestatie is onbekend, maar ze werd opgepakt wegens overtreding van het 'luisterverbod'. Dit gebeurde in Oost Malle tijdens de terugreis van haar familie in Antwerpen. Ze werd veroordeeld tot zes weken gevangenisstraf en kwam via Antwerpen en Vught terecht in Ravensbrück.

Fotonummer["604519"]
PlaatsTilburg
Straat["Veldhovenstraat"]
Datering vanaf1940
Datering tot1945
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingLeonia Constantia Hoepelman - Swijnen; werd geboren op 27 november 1894 in Lillo (België) en overleed op 20 mei 1945 in Tilburg, drie weken na haar terugkeer uit concentratiekamp Ravenbrück. De juiste datum van haar arrestatie is onbekend, maar ze werd opgepakt wegens overtreding van het 'luisterverbod'. Dit gebeurde in Oost Malle tijdens de terugreis van haar familie in Antwerpen. Ze werd veroordeeld tot zes weken gevangenisstraf en kwam via Antwerpen en Vught terecht in Ravensbrück.
Huisnummer1
Datum

604519 - Leonia Constantia Hoepelman - Swijnen; werd geboren op 27 november 1894 in Lillo (België) en overleed op 20 mei 1945 in Tilburg, drie weken na haar terugkeer uit concentratiekamp Ravenbrück. 
De juiste datum van haar arrestatie is onbekend, maar ze werd opgepakt wegens overtreding van het 'luisterverbod'. Dit gebeurde in Oost Malle tijdens de terugreis van haar familie in Antwerpen. Ze werd veroordeeld tot zes weken gevangenisstraf en kwam via Antwerpen en Vught terecht in Ravensbrück.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag