000545 - Rechts een nu geheel verdwenen gedeelte van de Noordstraat in de richting van de spoorwegovergang naar de Gasthuisstraat, nu Gasthuisring. Links de Industriestraat. De meeste bebouwing op deze foto is gesloopt om plaats te maken voor de realisering van het hoogspoor, de Hart van Brabantlaan en de reconstructie van de Spoorlaan. Op de hoek 'het Maastrichts bierhuis'. voorheen 'de Zwarte Ruiter' huisnummers M957-958, later Noordstraat nrs. 31-33, bewoond door 'zetkastelein' G.J.H. Panhuijsen. Diens vrouw was een belangrijke getuige in het proces in de moord op Marietje Kessels. Het bierhuis is reeds gesloopt in 1941 en stond toen te boek als 'vergunningslokaal'. Verder naar rechts v.l.n.r. de huisnummers 29/21 Rond 1900 woonde op nr. 29 A. Kruijssen, op nr. 27 broodbakker C.J. van de Sanden, op nr. 25 leerlooier J.C. van Dun, op nr, 23 arbeider Th. Horvers en op nr. 21 schoenmaker P. Schilders, die ook een schoenwinkel had. In 1913 deponeerde Schilders een verzegelde enveloppe bij de Tilburgsche Courant met daarin een briefje met een datum tussen 15 november en 15 december. Iedereen die bij hem op die bepaalde datum een paar schoenen kocht kreeg zijn geld terug. Deze datum bleek 4 december te zijn. Op die dag kochten 16 personen 21 paar schoenen. Geheel links met straatlantaarn het pand Noordstraat nr. 35, voorheen M 929, bewoond door smid Andries van Empel. Naast dit huis mondt de Lange Schijfstraat, nu Noordhoekring, uit in de Industriestraat en de Noordstraat. Op de splitsing Industriestraat/Lange Schijfstraat stond de kerk van de Noordhoek. - Foto's & Kaarten

Rechts een nu geheel verdwenen gedeelte van de Noordstraat in de richting van de spoorwegovergang naar de Gasthuisstraat, nu Gasthuisring. Links de Industriestraat. De meeste bebouwing op deze foto is gesloopt om plaats te maken voor de realisering van het hoogspoor, de Hart van Brabantlaan en de reconstructie van de Spoorlaan. Op de hoek 'het Maastrichts bierhuis'. voorheen 'de Zwarte Ruiter' huisnummers M957-958, later Noordstraat nrs. 31-33, bewoond door 'zetkastelein' G.J.H. Panhuijsen. Diens vrouw was een belangrijke getuige in het proces in de moord op Marietje Kessels. Het bierhuis is reeds gesloopt in 1941 en stond toen te boek als 'vergunningslokaal'. Verder naar rechts v.l.n.r. de huisnummers 29/21 Rond 1900 woonde op nr. 29 A. Kruijssen, op nr. 27 broodbakker C.J. van de Sanden, op nr. 25 leerlooier J.C. van Dun, op nr, 23 arbeider Th. Horvers en op nr. 21 schoenmaker P. Schilders, die ook een schoenwinkel had. In 1913 deponeerde Schilders een verzegelde enveloppe bij de Tilburgsche Courant met daarin een briefje met een datum tussen 15 november en 15 december. Iedereen die bij hem op die bepaalde datum een paar schoenen kocht kreeg zijn geld terug. Deze datum bleek 4 december te zijn. Op die dag kochten 16 personen 21 paar schoenen. Geheel links met straatlantaarn het pand Noordstraat nr. 35, voorheen M 929, bewoond door smid Andries van Empel. Naast dit huis mondt de Lange Schijfstraat, nu Noordhoekring, uit in de Industriestraat en de Noordstraat. Op de splitsing Industriestraat/Lange Schijfstraat stond de kerk van de Noordhoek.

DownloadbaarSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
FotonummerSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Plaats(en)System.Collections.Generic.List`1[System.String]
StraatSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
WijkSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datering vanafSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uiterlijke vormSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uitgebreide omschrijvingSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
AnnotatieSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
HuisnummerSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datum

000545 - Rechts een nu geheel verdwenen gedeelte van de Noordstraat in de richting van de spoorwegovergang naar de Gasthuisstraat, nu Gasthuisring. Links de Industriestraat. De meeste bebouwing op deze foto is gesloopt om plaats te maken voor de realisering van het hoogspoor, de Hart van Brabantlaan en de reconstructie van de Spoorlaan. Op de hoek 'het Maastrichts bierhuis'. voorheen 'de Zwarte Ruiter'  huisnummers M957-958, later Noordstraat nrs. 31-33, bewoond door 'zetkastelein' G.J.H. Panhuijsen. Diens vrouw was een belangrijke getuige in het proces in de moord op Marietje Kessels. Het bierhuis is reeds gesloopt in 1941 en stond toen te boek als 'vergunningslokaal'. Verder naar rechts  v.l.n.r. de huisnummers 29/21 Rond 1900 woonde op nr. 29 A. Kruijssen, op nr. 27 broodbakker C.J. van de Sanden, op nr. 25 leerlooier J.C. van Dun, op nr, 23 arbeider Th. Horvers en op nr. 21 schoenmaker P. Schilders, die ook een schoenwinkel had. In 1913 deponeerde Schilders een verzegelde enveloppe bij de Tilburgsche Courant met daarin een briefje met een datum tussen 15 november en 15 december. Iedereen die bij hem op die bepaalde datum een paar schoenen kocht kreeg zijn geld terug. Deze datum bleek 4 december te zijn. Op die dag kochten 16 personen 21 paar schoenen. Geheel links met straatlantaarn het pand Noordstraat nr. 35, voorheen M 929, bewoond door smid Andries van Empel. Naast dit huis mondt de Lange Schijfstraat, nu Noordhoekring, uit in de Industriestraat en de Noordstraat. Op de splitsing Industriestraat/Lange Schijfstraat stond de kerk van de Noordhoek.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag