010812 - Gezondheidszorg. Het klooster Mariahof van de broeders penitenten aan de Bredaseweg, ingezegend door mgr. Diepen in 1938. De broeders hielden zich bezig met de zwakzinningenzorg tot welk doel op dit terrein huize Piusoord was gebouwd. Van 1945 tot 1953 was in het klooster sanatorium 'de Klokkenberg' gehuisvest. De broeders bleven de drijvende krachten van huize Piusoord tot 1968. In dat jaar werd het bestuur van het huis overgedragen aan de Daniël de Brouwerstichting. De broeders bleven woonachtig in het klooster Mariahof. - Foto's & Kaarten

Gezondheidszorg. Het klooster Mariahof van de broeders penitenten aan de Bredaseweg, ingezegend door mgr. Diepen in 1938. De broeders hielden zich bezig met de zwakzinningenzorg tot welk doel op dit terrein huize Piusoord was gebouwd. Van 1945 tot 1953 was in het klooster sanatorium 'de Klokkenberg' gehuisvest. De broeders bleven de drijvende krachten van huize Piusoord tot 1968. In dat jaar werd het bestuur van het huis overgedragen aan de Daniël de Brouwerstichting. De broeders bleven woonachtig in het klooster Mariahof.

Fotonummer["010812"]
PlaatsTilburg
Straat["Bredaseweg"]
WijkBuitengebied Zuid-West
FotograafFotopersbureau Het Zuiden
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingGezondheidszorg. Het klooster Mariahof van de broeders penitenten aan de Bredaseweg, ingezegend door mgr. Diepen in 1938. De broeders hielden zich bezig met de zwakzinningenzorg tot welk doel op dit terrein huize Piusoord was gebouwd. Van 1945 tot 1953 was in het klooster sanatorium 'de Klokkenberg' gehuisvest. De broeders bleven de drijvende krachten van huize Piusoord tot 1968. In dat jaar werd het bestuur van het huis overgedragen aan de Daniël de Brouwerstichting. De broeders bleven woonachtig in het klooster Mariahof.
AnnotatieKatholiek Tilburg in beeld, p. 88/89.
Huisnummer570
Datum["1938"]

010812 - Gezondheidszorg. Het klooster Mariahof van de broeders penitenten aan de Bredaseweg, ingezegend door mgr. Diepen in 1938. De broeders hielden zich bezig met de zwakzinningenzorg tot welk doel op dit terrein huize Piusoord was gebouwd. Van 1945 tot 1953 was in het klooster sanatorium 'de Klokkenberg' gehuisvest. De broeders bleven de drijvende krachten van huize Piusoord tot 1968. In dat jaar werd het bestuur van het huis overgedragen aan de Daniël de Brouwerstichting. De broeders bleven woonachtig in het klooster Mariahof.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag