002632 - Kerk en pastorie van de parochie van de H. Theresia van het Kindje Jezus aan het Theresiaplein. Op zondag 7 september 1997 vond de laatste dienst in deze kerk plaats. Ook de in de Theresiakerk ondergebrachte Johannes Damascuskapel -een katholieke kapel waar sinds 1978 de Byzantijnse ritus gevierd werd in het Nederlands- ging dicht. Na de sluiting van de kerk is deze in 1997 verbouwd in zes wooneenheden naar een ontwerp van architect J. van Esch uit Oirschot. De verbouwing gebeurde door aannemersbedrijf B. op 't Hoog. Een jaar later behoorde de tot zes woonappartementen omgebouwde Theresiakerk tot een van de zes genomineerde projecten voor de twee beschikbare prijzen 'Tilburg Moderne Industriestad' (TMI) - Foto's & Kaarten

Kerk en pastorie van de parochie van de H. Theresia van het Kindje Jezus aan het Theresiaplein. Op zondag 7 september 1997 vond de laatste dienst in deze kerk plaats. Ook de in de Theresiakerk ondergebrachte Johannes Damascuskapel -een katholieke kapel waar sinds 1978 de Byzantijnse ritus gevierd werd in het Nederlands- ging dicht. Na de sluiting van de kerk is deze in 1997 verbouwd in zes wooneenheden naar een ontwerp van architect J. van Esch uit Oirschot. De verbouwing gebeurde door aannemersbedrijf B. op 't Hoog. Een jaar later behoorde de tot zes woonappartementen omgebouwde Theresiakerk tot een van de zes genomineerde projecten voor de twee beschikbare prijzen 'Tilburg Moderne Industriestad' (TMI)

Fotonummer["002632"]
PlaatsTilburg
Straat["Theresiaplein"]
WijkBesterd
FotograafFotopersbureau Het Zuiden
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingKerk en pastorie van de parochie van de H. Theresia van het Kindje Jezus aan het Theresiaplein. Op zondag 7 september 1997 vond de laatste dienst in deze kerk plaats. Ook de in de Theresiakerk ondergebrachte Johannes Damascuskapel -een katholieke kapel waar sinds 1978 de Byzantijnse ritus gevierd werd in het Nederlands- ging dicht. Na de sluiting van de kerk is deze in 1997 verbouwd in zes wooneenheden naar een ontwerp van architect J. van Esch uit Oirschot. De verbouwing gebeurde door aannemersbedrijf B. op 't Hoog. Een jaar later behoorde de tot zes woonappartementen omgebouwde Theresiakerk tot een van de zes genomineerde projecten voor de twee beschikbare prijzen 'Tilburg Moderne Industriestad' (TMI)
AnnotatieBrabants Dagblad 6.9.1997, 10.8.1998.
Huisnummer1
Datum["1935"]

002632 - Kerk en pastorie van de parochie van de H. Theresia van het Kindje Jezus aan het Theresiaplein. Op zondag 7 september 1997 vond de laatste dienst in deze kerk plaats. Ook de in de Theresiakerk ondergebrachte Johannes Damascuskapel -een katholieke kapel waar sinds 1978 de Byzantijnse ritus gevierd werd in het Nederlands- ging dicht. Na de sluiting van de kerk is deze in 1997 verbouwd in zes wooneenheden naar een ontwerp van architect J. van Esch uit Oirschot. De verbouwing gebeurde door aannemersbedrijf B. op 't Hoog. Een jaar later behoorde de tot zes woonappartementen omgebouwde Theresiakerk tot een van de zes genomineerde projecten voor de twee beschikbare prijzen 'Tilburg Moderne Industriestad' (TMI)
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag