046350 - De Kerkstraat met links het pand Kerkstraat 25, nu nr. 37, gebouwd in 1915 voor gemeentesecretaris A. van Vugt. De architect was Jos Donders uit Tilburg. Later woonde in dit pand de weduwe Cato Mutsaers-van Hooff, Wim de Kort, later burgemeester van Ulvenhout en fractievoorzitter van de KVP, en textielfabrikant Jan Mes. Links van dit pand stond een rijtje, inmiddels gesloopte, arbeiderswoningen. Rechts het pand Kerkstraat 23, later huisnummer 35, gebouwd in 1869 door Peter van de Pol. Hier woonden koster Van de Pol en diens zoon, bakker Janus van de Pol. Rechts een dorpspomp. De vrouw voor die pomp is Adriana (Jaoneke) van Erven. Links van de pomp in het wit, haar tweede man, slager Toon Cunen. In 1985 werd door de gemeentelijke monumentencommissie voorgesteld aan B. & W. om een groot aantal panden in de Kerkstraat op de gemeentelijke lijst te plaatsen. Van de straatwand links bleven daarna alleen de eerste drie panden staan. De verderop gelegen textielfabriek van de fa. W. van Enschot & Zonen werd gesloopt om plaats te maken voor de Hoogendries en nieuwbouw. Het huis links van de pomp was een zeer groot en zeer oud wevershuis. In de 20e eeuw was het woonhuis en slagerij, eerst van Kees van Erven-van Erven, later van Toon Cunen, die trouwde met de weduwe van Kees. De laatste bewoner was slager Toontje Appels. Op advies van de inspecteur Volksgezondheid werd het pand in 1949 onbewoonbaar verklaard: "versleten en uitgeleefd". Het pand werd verkocht aan de gemeente en gesloopt. Ter plaatse werd nog in 1949 begonnen met de bouw van twee woningen, ontworpen door architect A. van Gool (laagbouw met dakkapellen, later uitgebreid met een derde woning). - Foto's & Kaarten

De Kerkstraat met links het pand Kerkstraat 25, nu nr. 37, gebouwd in 1915 voor gemeentesecretaris A. van Vugt. De architect was Jos Donders uit Tilburg. Later woonde in dit pand de weduwe Cato Mutsaers-van Hooff, Wim de Kort, later burgemeester van Ulvenhout en fractievoorzitter van de KVP, en textielfabrikant Jan Mes. Links van dit pand stond een rijtje, inmiddels gesloopte, arbeiderswoningen. Rechts het pand Kerkstraat 23, later huisnummer 35, gebouwd in 1869 door Peter van de Pol. Hier woonden koster Van de Pol en diens zoon, bakker Janus van de Pol. Rechts een dorpspomp. De vrouw voor die pomp is Adriana (Jaoneke) van Erven. Links van de pomp in het wit, haar tweede man, slager Toon Cunen. In 1985 werd door de gemeentelijke monumentencommissie voorgesteld aan B. & W. om een groot aantal panden in de Kerkstraat op de gemeentelijke lijst te plaatsen. Van de straatwand links bleven daarna alleen de eerste drie panden staan. De verderop gelegen textielfabriek van de fa. W. van Enschot & Zonen werd gesloopt om plaats te maken voor de Hoogendries en nieuwbouw. Het huis links van de pomp was een zeer groot en zeer oud wevershuis. In de 20e eeuw was het woonhuis en slagerij, eerst van Kees van Erven-van Erven, later van Toon Cunen, die trouwde met de weduwe van Kees. De laatste bewoner was slager Toontje Appels. Op advies van de inspecteur Volksgezondheid werd het pand in 1949 onbewoonbaar verklaard: "versleten en uitgeleefd". Het pand werd verkocht aan de gemeente en gesloopt. Ter plaatse werd nog in 1949 begonnen met de bouw van twee woningen, ontworpen door architect A. van Gool (laagbouw met dakkapellen, later uitgebreid met een derde woning).

DownloadbaarSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
FotonummerSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Plaats(en)System.Collections.Generic.List`1[System.String]
StraatSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datering vanafSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
HerkomstSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uiterlijke vormSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uitgebreide omschrijvingSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
AnnotatieSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datum

046350 - De Kerkstraat met links het pand Kerkstraat 25, nu nr. 37,  gebouwd in 1915 voor gemeentesecretaris A. van Vugt. De architect was Jos Donders uit Tilburg. Later woonde in dit pand de weduwe Cato Mutsaers-van Hooff, Wim de Kort, later burgemeester van Ulvenhout en fractievoorzitter van de KVP, en textielfabrikant Jan Mes. Links van dit pand stond een rijtje, inmiddels gesloopte, arbeiderswoningen. Rechts het pand Kerkstraat 23, later huisnummer 35, gebouwd in 1869 door Peter van de Pol. Hier woonden koster Van de Pol en diens zoon, bakker Janus van de Pol. Rechts een dorpspomp. De vrouw voor die pomp is Adriana (Jaoneke) van Erven. Links van de pomp in het wit, haar tweede man, slager Toon Cunen. In 1985 werd door de gemeentelijke monumentencommissie voorgesteld aan B. & W. om een groot aantal panden in de Kerkstraat op de gemeentelijke lijst te plaatsen. Van de straatwand links bleven daarna alleen de eerste drie panden staan. De verderop gelegen textielfabriek van de fa. W. van Enschot & Zonen werd gesloopt om plaats te maken voor de Hoogendries en nieuwbouw. Het huis links van de pomp was een zeer groot en zeer oud wevershuis. In de 20e eeuw was het woonhuis en slagerij, eerst van Kees van Erven-van Erven, later van Toon Cunen, die trouwde met de weduwe van Kees. De laatste bewoner was slager Toontje Appels. Op advies van de inspecteur Volksgezondheid werd het pand in 1949 onbewoonbaar verklaard: "versleten en uitgeleefd". Het pand werd verkocht aan de gemeente en gesloopt. Ter plaatse werd nog in 1949 begonnen met de bouw van twee woningen, ontworpen door architect A. van Gool (laagbouw met dakkapellen, later uitgebreid met een derde woning).
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag