#6 Verbouwing Kazernehof: laatste loodjes

5
10-06-2022
 • afwatering
 • dakrenovatie
 • studiezaal
 • verbouwing

Nieuwe afvoer regenwater StudiezaalOp dit moment worden de laatste dakpannen op het dak gelegd en is de dakrenovatie van Regionaal Archief Tilburg, die bijna een half jaar in beslag heeft genomen, helemaal af. De steigers worden langzaam weggehaald en dat geldt ook voor de parkeerplaats die steeds leger wordt.

Daarnaast is de afwatering van het regenwater in studiezaal en bibliotheek verbeterd door het aanleggen van extra afvoeren in de studiezaal. Deze bevinden zich aan de zijkanten ervan, waarbij het regenwater niet in het riool maar op de Jan Aartestraat wordt geloosd. Tevens zijn de dakgoten aangepast en zijn van twee dakgoten één nieuwe gemaakt. Het gevolg is wel dat één van de lichtstraten nu half afgeschermd wordt door deze dakgoot. Maar dat mag geen naam hebben.

In de afgelopen weken heeft Tilburg al wat hoosbuien over zich heen gehad en kregen we meteen de vuurdoop. Maar tot lekkages heeft dat nergens meer geleid. Blijft toch altijd spannend.

Op 14 juni vindt de zogenaamde vooropname plaats door uitvoerder BAM en Buster Bouwcontrol. Daarna op de 18e de tussenopname waarbij de opdrachtgever, de gemeente Tilburg, aansluit. Dan volgt de eindopname die uitgevoerd zal worden door degenen die ook de vooropname hebben gedaan. En op 27 juni is het zover en vindt de eindoplevering plaats en kan de vlag uit. Dan sluiten daarbij ook enkele medewerkers van Regionaal Archief Tilburg aan.

Maar zover is het nog niet. We weten namelijk niet wat er precies allemaal aan schades ontdekt wordt als al die opnames gaan plaatsvinden. Denk aan vloeren, wanden, etc. Deze zullen namelijk allemaal hersteld moeten worden vóór de eindoplevering. Hopelijk valt het allemaal mee.

En als de eindoplevering een feit is, wordt er zo snel mogelijk gestart met het schoonmaken van studiezaal en bibliotheek. Gevolgd door de inrichting van beide ruimtes. Verwachting is nog steeds dat we vanaf 1 augustus alle bezoekers van de studiezaal weer kunnen verwelkomen. Maar houd de website in de gaten. Sinds november van het vorig jaar is de studiezaal al dicht en na 9 maanden zal deze weer open gaan. Sommigen zouden daar een kind van kunnen krijgen, wij een gebouw dat voorbereid is op de toekomst.

2 reacties

Reageren
 1. luud | Jun 17, 2022
  @Rob Klopt! Het kan soms raar lopen in het leven. Gelukkig nadert het eind van deze periode en kunnen we weer open.
 2. Rob | Jun 10, 2022
  En als we 10 maart 2020 als startdatum aanhouden is het Regionaal Archief Tilburg bijna dertig maanden min of meer ontoegankelijk geweest voor bezoekers.

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag