Goirle volgende deelnemer aan ons e-depot

3
12-11-2021
  • e-depot
  • Goirle
Ondertekening van overeenkomst e-depot door Ruud Lathouwers van de gemeente Goirle 2021
De gemeente Goirle heeft het aansluitplan ondertekend voor de overbrenging van de bouwvergunningen naar ons e-depot. Het gezamenlijke doel is alle bouwvergunningen uit Goirle van 1905 tot 1993 na scanning in het e-depot te plaatsen en online ter beschikking te stellen. Waarschijnlijk volgen in de komende twee jaar meer van soortgelijke projecten om informatie uit Goirle over te brengen naar het e-depot.  

In digitale vorm zijn die bouwtekeningen na het scannen door het publiek en bedrijven online te vinden op bouwdossiers.regionaalarchieftilburg.nl. Wil je een bouwdossier inzien? Dan doe je een aanvraag en krijg je een tijdelijke toegang tot de bouwtekeningen. Ook de ambtenaren van de gemeente kunnen die na het scannen online inzien. Het gaat dan om de vergunningaanvraag, de vergunning zelf en alle tekeningen.  

Scanbedrijf 2DA in Nijmegen gaat de vele bouwdossiers scannen, ze voorzien van metadata, in datasets naar Regionaal Archief Tilburg sturen, waarna wij ze in het e-depot plaatsen. Dit gebeurt deel voor deel en we verwachten dat dit tot juni 2022 loopt. De metadata zijn essentieel voor het terugvinden van de gegevens. 

Vanuit de gemeente Goirle tekende Ruud Lathouwers (Domeinmanager Bedrijfsvoering, zie de foto hierboven). Directeur Gert-Jan de Graaf ondertekende namens het Regionaal Archief Tilburg. 

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag