Studiezaal tot oktober 2022 gesloten

9
20-07-2021
 • Kazernehof
 • verbouwing
 • studiezaal
 • bibliotheek
 • gesloten
Tijdens een vorige restauratie van het gebouw aan het Kazernehof - fotografie Ton van Horsen

Vanwege een grootscheepse renovatie van het dak is Regionaal Archief Tilburg vanaf 1 november 2021 t/m begin oktober 2022 voor bezoek gesloten.

De digitale dienstverlening gaat in die periode gewoon door. Er zijn ondertussen al veel archieven digitaal via de website beschikbaar. Bouwtekeningen zijn in toenemende mate aan te vragen en in te zien via de BouwDossierApplicatie (BDA).

De chat is er op alle weekdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur en tussen 19.00 uur en 22.00 uur.

Heb je een vraag stuur dan een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl  en we gaan kijken hoe we je het beste kunnen helpen.  
Ook kun je een verzoek indienen voor het   laten scannen van archiefdocumenten.
Heb je boeken nodig uit onze bibliotheek, dan kun je in veel gevallen ook terecht bij de Brabant Collectie van Tilburg University en de Bibliotheek Midden-Brabant

We hopen dat de werkzaamheden in de publieksruimten sneller zijn afgerond zodat we weer open kunnen. Helaas hebben we daar nog geen duidelijkheid over.

Wat gaat er gebeuren? 

Het markante gebouw, een rijksmonument, krijgt aan de buitenkant een volledig nieuw en duurzaam dak. Aan de binnenkant wordt de afwatering van regenwater aangepast in de ruimtes van de bibliotheek en de studiezaal, zodanig dat de afvoercapaciteit verhoogd wordt. Ook wordt de marmoleum vloer vervangen. Als gevolg van deze verbouwing is het onmogelijk het gebouw open te houden voor bezoekers van de Studiezaal. Al tijden waren er plannen om dit aan te passen in verband met de huidige en toekomstige weersomstandigheden. In 2021 en 2022 was het dan zover!

Tijdens de sluiting vanwege corona hebben we laten zien dat we onze bezoekers via digitale dienstverlening een heel eind kunnen helpen. Omdat we ons ervan bewust zijn dat het lastig is weer tijdelijk dicht te gaan, blijven we online waar mogelijk tegemoet komen aan de vragen van bezoekers.

Via de digitale kanalen van het archief (website, Facebook, Twitter, Instagram en nieuwsbrief) houden we je op de hoogte, ook wanneer we weer open gaan.
Alvast bedankt voor je begrip.

Foto: Tijdens een vorige restauratie van het gebouw aan het Kazernehof - fotografie Ton van Horsen

2 reacties

Reageren
 1. Jojanneke | Jul 20, 2021
  Dat hopen wij ook Rob!
 2. Rob | Jul 20, 2021
  Hopelijk behoort dan het haast-je-rep-je verplaatsen van boeken, computers en meubilair tijdens stortbuien definitief tot het verleden.

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag