Aanpassing van de website

5
19-01-2021
 • website
nieuweknoppen-2020Zoals je ziet is de lay-out van de homepage aangepast.
Op basis van reacties die we hebben gekregen o.a. via de kwaliteitsmonitor hebben we gekeken naar een andere inrichting van de homepage van de website.

De belangrijkste wijzigingen zijn twee nieuwe hoofdknoppen: Zoek in indexen en Zoek een bouwtekening.

Zoek in indexen geeft de bezoeker de mogelijkheid om bestanden waarvan we digitale toegangen hebben in een keer te doorzoeken. De naam van de knop blijft een lastig punt, hopelijk is deze duidelijk genoeg voor onze websitebezoekers. Achter deze knop vind je straks alle digitale indexen op het 19de en 20ste eeuwse notarieel archief wat we met behulp van Vele Handen hebben laten ontsluiten. Daarnaast worden ook samenvattingen van oude akten van de schepenbank van Oisterwijk op deze manier doorzoekbaar, met een link naar het betreffende archiefstuk.
Op dit moment zit er nog niet heel veel informatie achter maar een aparte blog geeft aan wat er nu al te doorzoeken is..
[UPDATE: helaas werkt deze interface nog neit zoals het hoort. We werken daaraan]

Zoek een bouwtekening biedt direct toegang tot de inventarissen van de archieven met bouwtekeningen. Er is een grote groep bezoekers die alleen naar deze informatie op zoek is. Nu kunnen ze direct terecht bij het overzicht van de relevante archieven.

Verder hebben we twee links naar de homepage gebracht: Bibliotheek en Tilburg op de Kaart. Beide links stonden wel op onze website maar onder de tab Contact & Informatie onderaan het scherm. Dat bleek voor veel bezoekers niet een plek waar ze gingen kijken. Nu kan het meteen vanaf de homepage.

Verder is er een nieuwe indeling van de blogs gekomen van drie naar vier kolommen. Dat biedt meer informatie op de homepage. Bovendien kunnen we nu een blogpost vast zetten waarvan we denken dat die langere tijd goed zichtbaar moet zijn.

We zijn (en blijven) natuurlijk geïnteresseerd naar jullie reactie op deze aanpassingen.  

4 reacties

Reageren
 1. luud | Jan 29, 2021
  @harrie en h, we gaan de lay-out nog eens onder de loep nemen. De schermverdeling kan beter. Dit gaan we in de loop van dit jaar doen als er ook nog andere aanpassingen plaatsvinden. Bedankt voor jullie reactie
 2. h | Jan 23, 2021
  Het is niet alleen de homepage, maar dit werkt door in de inhoudelijke pagina's Bijna de helft[ ca 45%] van het scherm wordt ingenomen door de bovenbalk. Die zichzelf niet verbergt en ook nog eens meebeweegt, dus groter wordt. De site is op deze manier de facto onbruikbaar.  Oude interface terugzetten en de tijd nemen om een nieuwe te ontwikkelen en goed uit te testen. Hein Vera
 3. harrie | Jan 21, 2021
  waarom schuiven de schermen over elkaar? gebeurt zowel in firefox als met edge.
 4. Rob | Jan 19, 2021
  Dat ziet er heel goed uit. Mijn complimenten!

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag