We leverden beeldmateriaal voor het Tilburgse plaatjesboek

2
02-10-2020
 • boek
 • foto’s
 • Stadsmuseum Tilburg
Trots op Tilburg_PLUS LRDrie PLUS supermarkten in Tilburg zijn gestart met de Historische Weken. Tot en met 21 november spaar je met de boodschappen voor stickers in een plaatjesboek over de geschiedenis van de stad: Trots op Tilburg - verzamelalbum van onze stad. Ook kun je sparen voor mokken met Tilburgse historische afbeeldingen. Een groot deel van die afbeeldingen komen uit de collectie van ons archief.

Op dinsdag 29 september 2020 werd het boek gepresenteerd aan burgemeester Theo Weterings. Dit gebeurde in de aula van De Rooi Pannen in gezelschap van degenen die hebben bijgedragen aan het ontstaan van het boek: leden van Heemkundekring Tilborch, Stadsmuseum Tilburg, de drie PLUS supermarkten, Regionaal Archief Tilburg en Jan van Helderen van Lokaal en Helder. Weterings plaatjesboekDe burgemeester sprak zijn grote waardering uit voor deze geslaagde samenwerking van lokaal ondernemerschap en partijen uit het erfgoedveld. 

Het boek is een verzameling verhalen en afbeeldingen over de geschiedenis van onze stad. Met beelden van mensen, locaties, tradities, feesten en alles wat Tilburg heeft gemaakt tot de stad die het vandaag is. Dit plaatjesboek neemt je in vogelvlucht mee door de geschiedenis van Tilburg met onderwerpen als de oude herdgangen, de textielindustrie, sport en kunst. Maar ook komen zaken voorbij als identiteit en het maawen over alles wat we schôon en lillek vinden. 

PLUS mokkenHet plaatjesboek is verkrijgbaar bij de drie deelnemende supermarkten: PLUS Peek Heyhoef, PLUS IJsselstein (Besterdring) en PLUS De Rooi Pannen. Bij elke €10,- aan boodschappen ontvangt je als consument een setje 
historische plaatjes. Ook kun je tijdens deze actie sparen voor unieke historische mokken van Tilburg. De actie loopt van 27 september 2020 tot 21 november 2020. 
 

7 reacties

Reageren
 1. jojanneke | Jan 06, 2021
  @Anke, stel je vraag op de Facebookgroep van Trots op Tilburg. Daar kan vast iemand je helpen met het missende plaatje. www.facebook.com/groups/350260326285287. Succes!
 2. Anke | Jan 02, 2021
  Beste lezers, Wat een mooi boek " Trots op Tilburg". Met veel plezier stukjes gelezen en de plaatjes ingeplakt. Helaas ontbreekt er een plaatje. Nummer 151. Mocht iemand dit plaatje nog ergens hebben liggen dan zou je me er enorm plezier mee doen. Anke 
 3. jojanneke | Nov 27, 2020
  @Ria de Kok, nee, de mokken zijn echt alleen via de die deelnemende PLUS Supermarkten te krijgen. Bij Heyhoef en Rooi Pannen is de actie onlangs afgelopen. PLUS IJsselstein op de Besterd gaat nog door met de actie tot 20 december 2020.
 4. Ria de kok | Nov 25, 2020
  Kan ik ook elders de mokken kopen het ging om de mok van de Hasseltse  kapel. 
 5. Dimmie | Oct 26, 2020
  https://www.regionaalarchieftilburg.nl/zoek-een-foto/detail/cbd7ffac-a6ae-4599-b98c-7c781ae4d0b8
 6. Pim | Oct 25, 2020
  Ik probeer te achterhalen uit welke jaar de foto is welke gebruikt is op de mok met het elftal van Willem II. Wie kan me hierbij helpen?
 7. Rob | Oct 05, 2020
  "...in gezelschap van degenen die hebben bijgedragen aan het ontstaan van het boek." Ik ken iemand die anderhalve dag met de teksten bezig is geweest, maar die was niet uitgenodigd.

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag