Wikiserie #Tilburginoorlog beëindigd

1
22-05-2020
  • twitter
  • Wiki Midden-Brabant
  • Tweede Wereldoorlog
V1-fotoalbum-Kock-TerheijdenIn het kader van 75 jaar bevrijding, wat we dit jaar gemankeerd vieren vanwege de Coronacrisis, startte Regionaal Archief Tilburg op 10 mei 2019 met een serie tweets over de Tweede Wereldoorlog. Deze serie kreeg de hashtag #Tilburginoorlog mee. 
Met behulp van die hashtag kun je de serie tweets nog steeds teruglezen via Twitter.  Op 9 mei 2020 eindigde de serie met een tweet over het bevrijdingsfeest in Tilburg, 75 jaar geleden.

Deze tweets bevatten allemaal een link naar een lemma in de Wiki Midden-Brabant waar veel gebeurtenissen uit de oorlog zijn vastgelegd, vaak geïllustreerd. Dat zijn niet alleen gebeurtenissen en slachtoffers uit Tilburg maar ook uit andere plaatsen in het werkgebied van Regionaal Archief Tilburg. De Tweede Wereldoorlog is een aparte categorie in de wiki.

Wiki Midden-Brabant bevat ruim 19.000 pagina's met een grote variatie aan informatie. De wiki kent een groot bereik met wekelijks zo'n 2400 bezoekers. 

Wil je meer over de inhoud van de Wiki Midden-Brabant weten, volg dan op twitter de hashtag #wikiwoensdag  met iedere woensdag een lemma uit de wiki 
Heb je geen twitter account? Laat je dan op de Wiki Midden-Brabant   zelf verrassen door in het menu links op "Willekeurige pagina" te klikken. Never a dull moment!

[Foto is afkomstig uit een album van de familie Kock uit Terheijden.]

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag