Film van de maand #1: Familiefilms Ten Horn-Verheijen

4
16-01-2020
 • film van de maand
 • Youtube
 • Loon op Zand
 • kasteel
 • film
 • amateurfilm
wittekasteel-kleine-ramenIn 2020 besteden we elke maand aandacht aan een van de films uit onze collectie. Op die manier willen we onze films onder de aandacht te brengen. Het kunnen mooie aanvullingen zijn op onderzoek of inspireren tot nieuwe opnames bv.

Regionaal Archief Tilburg heeft er in het verleden voor gekozen om de films via Youtube online te publiceren. Youtube is een platform dat wereldwijd heel veel gebruikt wordt door een enorme groep gebruikers. Dat levert voordelen op voor wat betreft vindbaarheid van het filmmateriaal via Google.
Door deze serie blogposts willen we graag deze films op Youtube onder de aandacht brengen. Onze collectie is niet bijzonder groot maar bevat zeker wel meerdere pareltjes. 

De eerste film in deze serie is een compilatie van films die zijn gemaakt door de familie Ten Horn-Verheijen. De familie Verheijen bewoonde het kasteel van Loon op Zand, ook wel genaamd: het witte kasteel. Het is een restant van een uitgebreider kasteelcomplex dat in de middeleeuwen de heren van Loon op Zand huisvestte.

De filmpjes zijn gemaakt in de periode 1937-1943 en tonen vakantiebeelden in Egypte, wintersport in Innsbrück, en diverse taferelen rond het kasteel, villa Rosa en de kunstmatige ruïne in Loon op Zand.>> lees meer over deze films
>> bezoek het kanaal van Regionaal Archief Tilburg op Youtube

1 comment

Reageren
 1. Constance | Jun 06, 2020
  Wat ontzettend leuk, om mijn grootouders en vader O.R.E.M Verheyen, tante Emilie Verheyen en oom Leo Verheyen op de videos te kunnen zien.met hartelijke dank voor het samen stellen. Constance Verheyen

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag