Symposiumbundel Uit de kast! beschikbaar

5
14-05-2019
  • COC Tilburg Breda en omgeving
  • COC
  • IHLIA
  • LHBT
  • symposium

symposiumbundel uit de kastHet heeft even geduurd, maar eindelijk is het dan zover; de beloofde symposiumbundel Uit de kast! is digitaal beschikbaar!

Zaterdag 3 november 2018 werd het symposium 'Uit de kast! De roze geschiedenis in archieven' gehouden in de studiezaal van het archief. Het symposium werd georganiseerd door Regionaal Archief Tilburg en het COC Tilburg Breda en omgeving. Het was een geslaagde en interessante middag.

Aanleiding voor het symposium is het onderzoek dat Luc Brants doet - in opdracht van het COC Tilburg-Breda en omgeving -  naar de manier waarop er in Tilburg vroeger met homoseksualiteit werd omgegaan. Doordat het leven van LHBT's zich tot voor kort grotendeels in het verborgene afspeelde, is er nog vrij weinig bekend over lesbiennes, homo's, bi’s en transgenders uit vroeger tijden. Dit symposium laat zien hoe archiefbronnen de geschiedenis van de LHBT's onthullen en onderbouwen.

Omdat we graag een weerslag van het symposium wilden maken, zijn we de afgelopen maanden bezig geweest om foto’s uit te zoeken en de lezingen te prepareren voor de bundel. Bekijk hier de online symposiumbundel.

Voor wie het ‘echte’ magazine wil bekijken: in de bibliotheek van Regionaal Archief Tilburg ligt een exemplaar, bij het IHLIA, het COC en het COC Tilburg, Breda en omgeving.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag