Archief schepenbank Loon op Zand voorlopig niet in te zien

17
30-04-2019
  • inventariseren
  • digitaliseren
  • schepenbank
  • Loon op Zand
gedicht-Franse-tijd-LOZHet archief van de schepenbank Loon op Zand (archiefnummer 781) is vanaf vandaag niet langer te raadplegen.

Het archief staat op de rol om gedigitaliseerd te worden. Daarvoor was het nodig om de inventaris onder handen te nemen. In het archief bevonden zich vele series met ongesorteerde stukken.

Het archief is in het verleden door verschillende archivarissen bewerkt en die klussen zijn steeds niet (helemaal) afgemaakt. Daardoor was de inventaris onvolledig en waren er fysiek meer archiefstukken aanwezig dan in de inventaris waren beschreven.
Dat is inmiddels allemaal weer in orde gemaakt. De nieuwe inventaris bevat straks een lijst met procesdossiers en een lijst met voogdij- en boedelrekeningen die voor het grootste deel op persoonsnaam toegankelijk zijn gemaakt.

Ter voorbereiding op het digitaliseren wordt het archief nu opnieuw doorgelicht op kwetsbare stukken en bijzondere formaten e.d. Dat helpt het scanbedrijf om de vaart in het digitaliseren te houden.
Het archief van de Loonse schepenbank gaat op 4 juni weg naar het scanbedrijf. Tot die tijd wordt het nog bekeken en bewerkt en is het niet te raadplegen. In het najaar zal het volledig online te doorzoeken en te raadplegen zijn. 

Even geduld dus voor de onderzoeker naar de geschiedenis van Loon op Zand, Kaatsheuvel en De Moer...

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag