Tilburg Bigband met Dick Doorenbosch

23
11-04-2019
  • foto
  • Tilburg
  • muziek
  • aanwinst
Tilburg Bigband
Tilburg Bigband

De  Tilburg Bigband  is sinds 1958 een begrip in Tilburg.  Van Gé Doorenbosch ontvingen we een foto van de Bigband waarop zijn vader Dick Doorenbosch meespeelde.
Hij wist zelfs voor ons andere leden te identificeren:


Achterste rij v.l.n.r. Manus Wayers, ? ,Tom Bartels, Harry Maas, Jan Nooyen, Noud van Berkel ; Jan van Berkel, Ad Villevoie, Richard van der Kaa.
Voorste rij v.l.n.r. Jan Maas jr., Jan Maas sr., Karel Elshout,  Frans Galliard, Theo (Dick) Doorenbosch, Henk van Rijswijk, Kees de Bekker.

De foto is gemaakt door Fr. Lahaye in 1964. We hebben toestemming gekregen van zijn nazaten om deze foto op de website te mogen plaatsen.

De familie Doorenbosch
De vader van Gé Doorenbosch, Dick, was beroepsmuzikant. Dick, die eigenlijk Theo heette,  werd in 1917 geboren.  Een frater leerde hem noten lezen en viool spelen, maar viool werd het niet, werden een saxofoon, trombone en piano (drie instrumenten). 
Dick  Doorenbosch  had een beroepsdansorkest, De Nieuwe Zes. Dit orkest  speelde met enige regelmaat  in de Scala aan de Tuinstraat en  't Wit Paardje aan het Lijnsheike.

Het was niet echt een muzikaal gezin waar Theo Doorenbosch opgroeide, zijn vader Gerardus en moeder Johanna van Latum hadden een slagerij. Wel was vader Gerard  regisseur bij toneelvoorstellingen van de Harmonie van de parochie Padua in de Hoefstraat.  

Met de opkomst van de popmuziek werden de mogelijkheden om life te spelen steeds geringer. Theo Doorenbosch besloot in de zestiger jaren het beroep van zijn vader weer op te pakken.  Met dit soort muziek was geen droog brood meer te verdienen.
In maart 2010 overleed Theo (Dick) Doorenbosch.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag