Onderzoeksgroep "Vrouwen in het verzet" gestart

5
19-10-2018
  • Tilburg
  • vrouwen
  • verzet
  • Tweede Wereldoorlog
  • Tilburg Cobbenhagen Center
deelnemers-onderzoeksgroep-vrouwen-in-het-verzet-foto-a-de-beerIn oktober is de onderzoeksgroep 'Vrouwen in het verzet' gestart. Deze onderzoeksgroep is een spin-off van het  project  met het Tilburg Cobbenhagen Center over de 22 studenten van de Katholieke Economische Hogeschool Tilburg die  gedurende de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen, al dan niet als gevolg van verzetsactiviteiten.

Gedurende het project kwamen  verschillende vragen  op: Waar zijn de vrouwen in het verhaal? Hoeveel vrouwen studeerden er aan de Hogeschool in de oorlogsjaren? Hebben zij aan het verzet meegewerkt? En welke vrouwen, behalve Coba Pulskens en de zussen van Harssel, zaten er in Tilburg en omgeving nog meer in het verzet? In welke verzetsgroepen participeerden zij?  En op welke manieren pleegden zij verzet?

De komende maanden gaat de onderzoeksgroep op zoek naar antwoorden op bovenstaande vragen. Tot  nu toe is er vrij weinig bekend over vrouwen in het verzet in deze regio. Hopelijk komen er gedurende het onderzoek veel nieuwe feiten aan het licht!
Het is de bedoeling dat alle informatie gebundeld wordt in een publicatie.

Wil je meer informatie: stuur een mail naar astrid.de.beer@regionaalarchieftilburg.nl

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag