Hele jonge onderzoekers in het archief

5
06-03-2018
  • basisonderwijs
  • onderwijs
  • rondleiding
  • Tilburg
  • educatie

Blogpost1Onlangs kreeg Regionaal Archief Tilburg bezoek van leerlingen van groep vier van Basisschool Prins Bernhard uit Tilburg. De leerlingen wilden graag meer weten over het Tilburg van vroeger, en daarvoor zijn ze bij het archief natuurlijk aan het goede adres!

Bij aankomst werd de groep in tweeën gedeeld. De ene helft ging eerst met Astrid de Beer langs het depot en het restauratieatelier. Hier maakten zij kennis met eeuwenoude documenten. De kinderen mochten deze (voorzichtig!) aanraken om zo het verschil te voelen tussen perkament en papier.

blog5

Prins_bernard_depotDe andere helft van de groep kreeg onder  leiding van Stef Uijens een rondtocht langs verschillende objecten uit de collectie van het stadsmuseum. Hier kregen zij onder andere een echte stereofoto te zien (uit de collectie van de familie Diepen), maakten zijn kennis met de klepper van de klepperman en mocht ook de toiletpot van Wilhelmina niet ontbreken.

Regionaal Archief Tilburg bedankt de leerlingen voor hun interesse en aandacht en hoopt hen op een later moment in hun carrière weer eens te mogen verwelkomen!
Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag