In memoriam: Jan Broeders (1935-2017)

7
30-12-2017
  • archivaris
  • Jan Broeders
  • Oosterhout
Jan-BroedersDeze week bereikte ons het droevige bericht dat oud streekarchivaris Jan Broeders op eerste kerstdag is overleden. Jan werd geboren  te Oostelbeers in juni 1935.
In 2013 werd hij onderscheiden tot lid in de orde van Oranje-Nassau. Met recht kon hij een autoriteit van de Oosterhoutse geschiedenis worden genoemd.
Die kennis had hij vooral opgebouwd dankzij zijn lange werkzame leven als streekarchivaris in de kring van Oosterhout.
Het kenmerkende van een streekarchivaris was dat hij rondreisde tussen alle locaties waar oude archieven stonden. In 1966 nam hij ontslag bij het gemeentearchief 's-Hertogenbosch om als opvolger van Jan Mosselveld in Oosterhout te starten.

Toen  de Oosterhoutse archieven in 2003/2004  naar Regionaal Archief Tilburg werden verhuisd, genoot hij al van zijn pensioen. Na zijn pensionering bleef hij actief betrokken bij de Heemkundekring en de Stichting Begraafplaatsen Oosterhout. Zo was hij jarenlang voorzitter.

Zijn liefde voor muziek mag niet ongenoemd blijven. Hij was vaste organist in de Verrijzeniskerk en verving in de Basiliek Sint Jan. Daarnaast was hij lid van Oosterhouts Kamerkoor.

Dinsdag 2 januari 2018 heeft de uitvaartdienst plaats gevonden.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag