Vacature Archief assistent Beeld en Geluid

10
23-11-2017
  • beeld en geluid
  • foto’s
  • vacature

Logo archiefRegionaal Archief Tilburg, instelling van de stichting Mommerskwartier, beheert archieven en collecties van de gemeente Tilburg, Dongen, Goirle, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Drimmelen, Geertruidenberg, Gilze en Rijen en Oosterhout.
Kernactiviteit is het behouden, (digitaal) toegankelijk maken en beschikbaar stellen van archieven en informatie.

Regionaal Archief Tilburg beheert een enorme collectie beeldmateriaal en is druk doende een selectie hieruit gereed te maken voor publicatie via onze website.

In verband hiermee zoeken wij een

Archief assistent Beeld en Geluid (m/v)

voor 24 uur per week

Werkzaamheden

Als Assistent Archief werk je mee aan het digitaliseren en beschikbaar stellen van negatievencollecties die het archief in beheer heeft. Daarvoor ga je allereerst een selectie maken van de negatieven. De geselecteerde negatieven worden door jou verpakt en geregistreerd, zodat ze extern gedigitaliseerd kunnen worden. Vervolgens ga je de scans controleren, uploaden en beschrijven in Memorix Maior. De materiële verzorging van de negatieven voor en na het digitaliseren behoort tot je werkzaamheden.

Als Assistent Archief heb je een actieve houding, gericht op het verbeteren van de informatie-voorziening en dienstverlening. Naast je taken op het gebied van het digitaal toegankelijk maken van beeldmateriaal ben je daarom - in voorkomende gevallen – bereid bij te springen bij andere werkzaamheden en activiteiten die op het archief plaatsvinden.

De werkzaamheden vinden plaats op dinsdag tot en met donderdag.

Functie-eisen

Je hebt een MBO-opleiding of aantoonbaar ervaring om op dat niveau te werken. Je hebt affiniteit met het (digitaal) toegankelijk maken van beeldmateriaal, óf je bent een aankomend of net afgestudeerde archivaris die werkervaring wil opdoen. In ieder geval ben je een onderzoeker en geïnteresseerd in foto’s en erfgoed. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken, beschikt over goede communicatieve vaardigheden, bent flexibel, resultaat- en klantgericht en administratief vaardig. Bekendheid met de regio Midden-Brabant is een pré.

Wat bieden wij?

Een arbeidsovereenkomst (vooralsnog) voor de duur van 12 maanden. Arbeidsvoorwaarden conform de Museum CAO; salaris: schaal 5 (€ 2.098,= - € 2.559,= op basis van een 36-urige werkweek); inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring; pensioen ondergebracht bij het ABP. Er worden geen reiskosten woon-werkverkeer vergoed.

Inlichtingen

Informatie over de functie kun je per mail (o.v.v. je telefoonnummer) inwinnen bij Mirjam Heijs, mirjam.heijs@regionaalarchieftilburg.nl

Je sollicitatie en c.v. kun je - tot 9 december 2017 – per mail richten aan: vacatures@mommerskwartier.nl
De selectiegesprekken zijn ingepland op donderdag 14 december (eerste ronde) en woensdag 20 december (tweede ronde).


Download vacaturetekst

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag