Vrijwilligersmiddag 2017 en dègge bedankt zijt, dè witte!

3
20-11-2017
  • vrijwilligersmiddag
  • vrijwilligers
Vrijwilligers 2017Regionaal Archief Tilburg organiseert jaarlijks meerdere activiteiten voor haar vrijwilligers. Woensdag 15 november 2017 was het weer tijd voor de jaarlijkse vrijwilligersmiddag, een dag waarop we gezamenlijk terugblikken op het afgelopen jaar, maar ook om vooruit te blikken op het komende jaar.

Hoofd archief Gert-Jan de Graaf opende de middag, hij bedankte alle vrijwilligers uitvoerig en benadrukte de belangrijke rol die zij spelen binnen het archief. Deze belangrijke rol werd verder beklemtoont door coördinator vrijwilligers Stef Uijens. Hij berekende dat de in totaal 80 vrijwilligers zich gezamenlijk meer dan 400 uur per week inzetten voor het archief, een enorme prestatie!
De omvang van het werk van de vrijwilligers werd verder geïllustreerd met indrukwekkende cijfers: zo zijn er het afgelopen jaar meer meer dan 90.000 personen uit de bevolkingsregisters digitaal ontsloten en zijn er meer dan 5000 bidprentjes aan de database toegevoegd. Er werd verder teruggeblikt op de gedeelde tweede plaats die de vrijwilligers behaalden op de Tilburgse vrijwilligersprijs.

Vrijwilligersborrel 2017Op de vrijwilligersmiddag wordt ook altijd een lezing gegeven. Dit jaar was die eer te beurt gevallen aan Jos Swanenberg van de Tilburg University. Zijn lezing over dialecten in Brabant viel zeer in de smaak en lokte veel reacties en herkenning uit. 

Na de lezing was het tijd voor een groepsfoto, om daarna de dag gezellig af te sluiten met een informele borrel. Regionaal Archief Tilburg wil haar vrijwilligers nogmaals enorm bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar, of, om een citaat uit de lezing van de heer Swanenberg aan te halen: en dègge bedankt zijt, dè witte!

 Vrijwilligers 2017
 

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag