OPROEP: Op zoek naar de laatste getuigen WOII

2
09-11-2017
  • verhalen
  • WOII
  • Tweede Wereldoorlog
12433-vernielingen-bommen-korvel-laarstraat“Vertel es!”
Persoonlijke verhalen rondom de Tweede Wereldoorlog in Noord-Brabant


We kwamen dit initiatief van Erfgoed Brabant tegen, waar we graag aandacht aan besteden. Ken jij of heb jij een verhaal over de Tweede Wereldoorlog? En wil je dat verhaal graag vertellen en doorgeven aan de toekomst? Kom dan naar het Cultureel Centrum De Schalm in Ons Koningsoord in Berkel-Enschot op 30 november.

75 verhalen 75 jaar bevrijding in 2019

Crossroads Brabant is een initiatief om de persoonlijke verhalen en getuigenissen van de Tweede Wereldoorlog in Brabant te vertellen en te verzamelen. Het lijkt nog ver weg, maar tijdens de 75-jarige herdenking van de bevrijding van Brabant in 2019/2020, staan deze persoonlijke verhalen centraal. Om dit verhaal compleet te maken heeft Erfgoed Brabant jou nodig! Erfgoed Brabant organiseert de bijeenkomst “Vertel es!”, een avond waarop je jouw persoonlijke verhalen over de Tweede Wereldoorlog kunt vertellen.

Deze dag word je ook bijgepraat over het project Crossroads Brabant 40|45 en de herdenking van 75 jaar bevrijding van Noord-Brabant. Graag leggen de mensen van Erfgoed Brabant je uit wat een Crossroadsverhaal is, waarom zij persoonlijke verhalen ophalen belangrijk vinden en wat er met alle verhaal gaat gebeuren.

De bijeenkomst van de Stichting Crossroads Brabant 40|45 is op 30 november 2017 in het Cultureel Centrum De Schalm in Ons Koningsoord, Trappistinnentuin 77 te Berkel-Enschot. De bijeenkomsttijden zijn van 15.00 uur tot 17.00 uur en van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Aanmelden
Wil je aanwezig zijn bij deze bijeenkomst, meld je dan aan tot uiterlijk 27 november aan via: crossroadsbrabant@erfgoedbrabant.nl onder vermelding van bijeenkomst en locatie/datum.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag