Gedeelde 2e prijs Vrijwilligersorganisatie van het jaar

4
05-11-2017
  • prijs
  • Tilburg
  • vrijwilligersorganisatie van het jaar
  • vrijwilligers
Vrijwilligersprijs 2017 JohnOp vrijdagavond 3 november 2017 waren we met een grote groep vrijwilligers aanwezig bij de prijsuitreiking van de Tilburgse Vrijwilligersprijzen 2017. We waren genomineerd voor Vrijwilligersorganisatie van het jaar, samen met Ruilwinkel Tilburg-Zuid en 't Koffiemomentje in Udenhout. Deze laatste ging er met de eerste prijs vandoor. We eindigden met de Ruilwinkel op een gedeelde tweede plaats. Vrijwilliger John van Erve nam de prijs in ontvangst op het podium van Interpolis, waar de feestelijke avond werd georganiseerd.
Een mooie prestatie! En felicitaties aan 't Koffiemomentje!

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor ons archief. Zonder vrijwilligers zou bijvoorbeeld stamboomonderzoek veel arbeidsintensiever zijn. De vrijwilligers zorgen ervoor dat je meteen bij de juiste akte terecht komt als je op persoonsnaam zoekt. Ze zijn ook onmisbaar in het beheer en behoud van materiaal, het ordenen (van bijvoorbeeld de duizenden bidprentjes), het beschrijven van archiefstukken en het verpakken in zuurvrij materiaal.

Uit het jururapport:
"Regionaal Archief Tilburg beheert en bewaakt een enorme hoeveelheid historisch materiaal over en uit Midden-Brabant. De collectie bestaat uit foto's, kranten, boeken en geluids- en beeldopnamen. De meer dan 80 vrijwilligers van het archief zijn dagelijks bezig met het behouden en toegankelijk maken van alle stukken. Met de digitalisering van de collectie is een grote stap gezet om de documenten nog beter bereikbaar te maken. Iedereen kan een beroep doen op het Tilburgse archief.

Naast het toegankelijk maken voor het brede publiek, is het archief onmisbaar om originele stukken te bewaren voor latere generaties. Ook hierbij spelen vrijwilligers een grote rol: zij maken de archiefstukken schoon, registreren ze en zorgen ervoor dat ze goed geconserveerd worden. De jury heeft grote bewondering voor de toewijding waarmee deze grote groep vrijwilligers zich inzet voor behoud van cultureel erfgoed. Dat verdient een compliment, een terechte nominatie dus!"

Vrijwilligersprijs 2017

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag