Informatiedag Geluk in Gilze en Rijen

1
12-10-2017
20171007_101120Afgelopen zaterdag 7 oktober organiseerde Regionaal Archief Tilburg in samenwerking met Heemkring Molenheide een dag  met de archieven van Gilze en Rijen in de hoofdrol. Het thema van de dag was ‘Geluk in Gilze en Rijen’, geïnspireerd door het thema van de Maand van de Geschiedenis.
Geluk kent vele vormen  en zo ook de archiefstukken die uitgekozen waren om dit te illustreren. Natuurlijk mochten de registers van geboorte en huwelijk niet ontbreken maar daarnaast waren er archiefstukken in alle vormen te zien; kaarten, handgeschreven brieven, foto’s, officiële documenten en zelfs Weekblad Gilze en Rijen van ruim 60 jaar geleden.
Het begin van de dag had een feestelijk tintje omdat Heemkring Molenheide dit jaar 40 jaar bestaat.20171007_101424
Voorzitter Bert Wagemakers mocht het eerste exemplaar van het speciaal voor deze gelegenheid ontworpen ‘Gans Gilze en Rijen’ ganzenbord in ontvangst nemen waarna de taart aangesneden kon worden.
Naast de tentoonstelling van archiefstukken waren er door de dag workshops en lezingen over uiteenlopende onderwerpen zoals het beschrijven van foto’s,  gebruik van Google, het genealogische programma Aldfaer, het gebruik van onze website en als afsluiting van de dag een lezing van Connie en Jan Hoevenaars over hun vondsten tijdens archiefonderzoek.
tafel kleinWe kunnen terugkijken op een geslaagde dag waar in een goede sfeer mooie ontmoetingen waren tussen ervaren onderzoekers en ‘nieuwe gezichten’. En dat heet ook geluk.
 (foto's: Natascha van Renswouw)

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag