Vrijwilligersuitje Dordrecht

5
29-05-2017
 • Regionaal Archief Dordrecht
 • Huis van Gijn
 • uitstapje
 • Dordrecht
 • vrijwilligers

Uitje_1Elk voorjaar gaan de vrijwilligers van Regionaal Archief Tilburg traditiegetrouw op een uitstapje. Dit jaar werd Dordrecht met een bezoek vereerd.
De dag begon met een ontvangst bij Regionaal Archief Dordrecht, waar we uitleg kregen over de stad, het archief en de strijd tussen Dordrecht en Geertruidenberg om de titel ‘oudste stad van Holland’. Ook kregen we de mogelijkheid om enkele originele processtukken in te zien met betrekking tot de beruchte Tilburger Jan Smit. Hij en zijn familie baatten in Dordrecht herberg 'Het Ankertje’ uit, waar zij hun inkomen uitbouwden door bezoekers te  beroven en vervolgens te vermoorden.

Vervolgens brachten we een bezoek aan het Hof van Nederland, een museum waarin de geschiedenis van Nederland, met de plaats van Dordrecht binnen deze geschiedenis in het bijzonder, centraal staat.
                                      Uitje2
Na de lunch was het tijd voor een bezoek aan Huis Van Gijn. Dit monumentale pand, gelegen aan de haven van Dordrecht, was eigendom van Simon van Gijn. Simon was bankier en jurist, maar verzamelde ook veel. Huis Van Gijn is helemaal ingericht in negentiende-eeuwse stijl, compleet met wandtapijten, een zolder met antiek speelgoed en een bibliotheek vol perkamenten boekbanden.

                                     IMG_5256
Het archief wil de vrijwilligers met dit uitje bedanken voor hun tomeloze enthousiasme en inzet. Bedankt allemaal!

                                      IMG_20170510_142237

Met dank aan Frans Manni voor de foto’s

 

1 comment

Reageren
 1. Tonii | Oct 27, 2017
  qnc jelly gamatqnc jelly gamatqnc jelly gamatharga qnc jelly gamatkhasiat dan manfaat qnc jelly gamatharga qnc jelly gamat 2017 terbarucara pemesanan qnc jelly gamat di agen resmiqnc jelly gamat dari teripang emas

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag