Tijdmachine Gilze en Rijen aangevuld met nieuwe thema's

3
14-10-2015
  • Heemkring Molenheide
  • tijdmachine
  • archeologie
  • Gilze en Rijen
bijl snoeren Tijdmachine GilzeRijen-Bijlen uit de steentijd, urnen uit de bronstijd, skeletten uit de Tachtigjarige oorlog. Dat en nog veel meer is in de bodem van Gilze en Rijen gevonden. Op www.tijdmachinegilzerijen.nl vind je onder het ‘nieuwe’ thema Archeologie in het kort de achtergrond die bij deze feiten horen. Daarmee, en met nog vier andere pas toegevoegde thema’s, is de Gilze en Rijense digitale geschiedschrijving met flink wat nieuwe lemma’s aangevuld.

schedel Tijdmachine GilzeRijen-Een klein jaar geleden presenteerde Heemkring Molenheide de eerste vijf thema’s. Behalve Archeologie zijn sindsdien ook de thema’s Eerste Wereldoorlog, Kamp Prinsenbosch, Koninklijke Marechaussee en Tachtigjarige Oorlog toegevoegd. De tijdmachine heeft inmiddels zo’n 620 uitgewerkte lemma’s op de tijdlijn staan. En dat is nog steeds een voorlopig aantal, want de komende jaren voegt de heemkring nog allerlei thema’s aan de digitale tijdlijn toe.

kazerne Tijdmachine GilzeRijen-Met al die compacte verhalen en zoveel mogelijk foto’s, bevat de tijdmachine een schat aan informatie over de geschiedenis van Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot. Iets vinden op de tijdlijn is heel gemakkelijk. Je kunt zoeken op tijdvak, thema, jaartal of trefwoord. Je komt er via www.tijdmachinegilzerijen.nl of via de website van de heemkring.

Beschrijving bij de illustraties:
Vuurstenen vuistbijl die in 1994 in het Rijens Broek gevonden werd.
Bij opgravingen vóór de kerk in Gilze werden in 2009 vijftien skeletten gevonden.
In 1921 werd aan de Rijksweg in Rijen een nieuwe marechaussee-kazerne ingericht.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag