Open Monumentendag in Tilburg Wiki

4
27-08-2015
 • Open Monumentendag
 • monumenten

Homepage Tilburg WikiSinds enkele dagen bevat de Tilburg Wiki een nieuwe knop op de hoofdpagina, namelijk Open Monumentendag 2015. Het is de bedoeling om ieder jaar een nieuwe lijst aan te maken, zodat er een overzicht ontstaat van de opengestelde monumenten.

In 2015 is het thema 'Kunst & Ambacht'. Daarvoor heeft de Werkgroep Open Monumentendag een aantal bijzondere panden geselecteerd. Het weekend waarin Open Monumentendag plaatsvindt is dat van 12 en 13 september 2015.

Zaterdag 12 september is er een themamiddag in De Pont Museum én zijn de panden in Udenhout opengesteld. Zondag 13 september is er de openstelling van panden in Berkel-Enschot en Tilburg.

De Tilburg Wiki bevat dus een nieuw lemma: Open Monumentendag 2015. Het mooie van een Wiki is, dat elk afzonderlijk lemma weer een eigen pagina bevat. Zo heeft ieder monument zijn eigen verhaal. Een kleine opsomming:
Udenhout: Smid Van der Loo en Kasteel De Strijdhoef.
Berkel-Enschot: voormalige abdij Koningsoord en Museum Onder den hooizolder.
Tilburg: Amazing Projects, Atelier Claesen, Fabriek59, Galerie Pjotr, Goirkese Kerk, Kapel O.L. Vrouw ter Nood, Polygonale Loods, Mariëngaarde, TextielMuseum, Tilburgsche Spaarbank en Villa De vier Jaargetijden.

Open Monumentendag 2015 staat niet alleen in de Tilburg Wiki, maar is ook geplaatst in Tilburg op de Kaart. Tilburgsche Spaarbank op de kaartElk lemma heeft ook hier zijn eigen informatie, bevat afbeeldingen uit de fotodatabank van Regionaal Archief Tilburg én een verwijzing naar de brochure van Open Monumentendag. In bijgevoegde foto zien we de Tilburgsche Spaarbank op de Tilburgse kaart.

1 comment

Reageren
 1. Dirk van Alphen | Sep 01, 2016

  Zie Programma 2016 op

  www.tilburg.nl/openmonumentendag

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag