Bezoek uit Drimmelen

6
03-07-2015
  • kennismaking
  • bezoek
  • wethouder
  • Drimmelen
DBezoek Drimmelen 3 kleinonderdag 2 juli 2015 ontvingen we wethouder Harry Bakker en medewerker DIV Cock de Boer van de gemeente Drimmelen. Bakker is portefeuillehouder voor het archief én voor ontwikkelingen op ICT-gebied. Archieven staan middenin interessante ontwikkelingen met de omslag van papier naar digitaal. Het was dus goed daarover eens van gedachten te wisselen.

Bezoek Drimmelen 1 kleinDe gemeente Drimmelen is samengesteld uit Hoge en Lage Zwaluwe, Terheijden, Made en Drimmelen. Een groot gebied! Drie heemkundekringen zijn er actief, Willem Snickerieme, Heemkundekring Made en Drimmelen en Heemkundekring De Vlasselt. We lieten zien wat we in samenwerking met andere heemkundekringen gerealiseerd hebben, zoals Geertruidenberg op de Kaart. Wie weet iets voor in de toekomst?

Bezoek Drimmelen 2 kleinUiteraard werd de nieuwe website getoond met de vele gegevens (personen, foto's en archieven) uit het gebied van de huidige gemeente Drimmelen.

Daarna werd de koelte opgezocht in het depot, waar een paar opmerkelijke archiefstukken klaar lagen. Onder andere een boek met uitgeknipte persberichten van de watersnoodramp in 1953. Ook Drimmelen werd toen enorm getroffen, wat velen nu amper nog weten. De berichten in dit plakboek tonen hoe ernstig de situatie was.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag