Inspirerend bezoek aan de Brabant-Collectie

1
24-04-2015
  • Tilburg University
  • vrijwilligers
  • Brabant Collectie
  • Tilburg
  • Oude-Warande
We hebben in de loop der jaren de goede gewoonte ontwikkeld om één keer per jaar met onze vrijwilligers op stap te gaan. Op deze manier willen we graag onze waardering laten blijken voor het werk wat ze door het jaar verzetten. Deze keer was de keus gemaakt voor een bezoek aan de Brabant-Collectie die ondergebracht is bij Tilburg University.
Even terug in de schoolbanken voor uitleg
Na een uitleg over hoe de Brabant-Collectie ontstaan is en wat men zoal in huis heeft aan boeken, kaarten, foto’s ect. stond  een wandeling naar het naastgelegen sterrebos, de Oude Warande, op het programma. Op deze mooie lentedag en met Thijs Caspers als bezielde gids was de wandeling een waar genoegen. Voor wie niet deel nam aan de wandeling was de fotocollectie van de Tilburgse fotografe Rees Diepen het onderwerp waarover men bijgepraat werd door Emy Thorissen.
Een stralende lentedagTijdens het middagprogramma werden een aantal onderdelen van de Brabant-Collectie meer voor het voetlicht gebracht. Er was aandacht voor cartografie, film en oude drukken. Maar de uitleg over het gebruik van  de bibliotheek was voor veel van onze vrijwilligers een eye-opener. Weinige waren bekend met het feit dat je met een gratis lidmaatschap toegang hebt tot een gigantische collectie boeken over Brabant. Zoals een van de vrijwilligers het omschreef: een snoepwinkel als je van geschiedenis én Brabant houdt.
Verhalen over oude drukken die onderdeel zijn van de Brabant-Collectie
Hartelijk dank aan de medewerkers van de Brabant-Collectie voor deze inspirerende dag voor de vrijwilligers van Regionaal Archief Tilburg.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag