Nu staat het swart op wit

3
03-02-2015
 • Gilze
 • de Swart
 • boek
 • stamboomonderzoek
 • stamboom
voorkant boek swartAanleiding van de titel van deze blog  is het verschijnen van een zeer complete genealogie de Swart.

Na vele jaren onderzoek door Eddy de Swart is er een boekwerk gereed over de genealogie van de familie de Swart. Al vòòr 1500 woonden de stamvader van deze familie bij de kerk in Gilze. Rond 1650 ontstaat de familienaam de Swart en in de eeuwen erna verspreiden de vele afstammelingen zich over heel Nederland en daarbuiten, ook onder de naam de Zwart. Ook een uitgebreide familie de Jong blijkt in mannelijke lijn van de stamvader af te stammen. Het familie-overzicht wordt voorgegaan door achtergrondinformatie, zoals een overzicht van de geschiedenis van Gilze. Van de oudste generaties vòòr 1850 wordt aanvullende informatie gegeven over bezittingen. Hiervoor is gebruik gemaakt van o.a. cijnsregisters.

voorbeeld cijnspagina bewerktDit alles wordt toegelicht door middel van afbeeldingen van aktes, kaartmateriaal, etc. Het resultaat telt dan ook meer dan 200 pagina's. Wie voorouders heeft in Gilze of de familienaam de Swart of de Zwart draagt vindt in dit boek veel informatie.  Als u interesse heeft in het boek, dan kunt u informeren bij de auteur via eaamdeswart@hotmail.com.
Het boek is opgenomen in de bibliotheek van Regionaal Archief Tilburg en in te zien op de studiezaal.


2 reacties

Reageren
 1. Jaël | Mar 05, 2019

  Hoi Caroline, 

  Je kan het beste een mail sturen naar eaamdeswart@hotmail.com als je graag een boek wil bestellen. Uiteraard ben je ook welkom om het bij ons in de studiezaal te komen bekijken.

  Groet Jaël (Regionaal Archief Tilburg)

 2. Carolien | Feb 24, 2019

  Hallo Eddy,

  Leuk dat je op deze manier de geschiedenis van familie de Swart achterhaald hebt. Bij een  neef van mij heb ik het boek al ingekeken. Is er nog een boek te bemachtigen?

  Met vriendelijke groeten

  Carolien Bervoets-de Swart

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag