Gezamenlijke chatavonden zijn succesvol!

0
02-07-2014
  • digitale dienstverlening
  • chat
  • BHIC
 

 
 
In mei vertelden we al over de gezamenlijke chatavonden met het BHIC. Medewerkers van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) en Regionaal Archief Tilburg beantwoorden vragen in de avonduren, na sluitingstijd van het archief. De archiefonderzoeker stelt via een chatvenster op de website van een specifiek archief zijn of haar vragen en krijgt meteen antwoord. BHIC en Regionaal Archief Tilburg hebben hiervoor de handen ineen geslagen. Via de chat kunnen vragen uit beide werkgebieden gesteld worden op één punt. Dit is uniek  in Nederland.

De afgelopen maanden werd er nog 'dubbel' gechat: iedere chatavond was er zowel iemand van het BHIC als van het archief in Tilburg tijdens de chat aanwezig. Zo kon van elkaar geleerd worden en kon uitgebreid kennis gemaakt worden met elkaars websites en zoekmogelijkheden. Vanaf deze week (1 juli) is de dubbele bezetting afgelopen en verzorgen de chatters van de beide archieven  de chaturen in hun eentje. We wensen ze veel succes! Maar dat komt helemaal goed na de succesvolle afgelopen maanden.

Het is best een spannende tijd voor beide archieven: BHIC lanceerde onlangs een nieuwe website en Regionaal Archief Tilburg heeft voor 10 weken de deuren gesloten vanwege een verbouwing. Bezoekers kunnen er dus niet op bezoek voor eigen onderzoek, reden om meer vragen via de chat te stellen.

De chaturen zijn: maandag tot en met vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur. Via www.bhic.nl en www.regionaalarchieftilburg.nl is het chatvenster te gebruiken.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag