Gert-Jan de Graaf treedt aan als hoofd Regionaal Archief Tilburg

0
02-07-2014
  • medewerker
  • Hoofd Archief
Regionaal Archief Tilburg verwelkomt op 1 september 2014 een nieuw hoofd. Gert-Jan de Graaf neemt vanaf die datum de leiding van dit moderne archief op zich. De Graaf komt daarmee de organisatie van de Stichting Mommerskwartier versterken. In deze stichting werken TextielMuseum, Stadsmuseum Tilburg en Regionaal Archief Tilburg nauw samen.

Gert-Jan de Graaf heeft als uitdagende taak om het archief voort te stuwen in de ontwikkelingen van (digitale) dienstverlening, e-depot en beheer van de collectie. De Graaf is van huis uit historicus en jurist en heeft een warme belangstelling voor geschiedenis in al zijn facetten. Hij kan voortborduren op een ruime ervaring als manager van non-profit organisaties en is bij uitstek deskundig op het gebied van informatievoorziening. Op dit vakgebied geniet hij onder meer bekendheid als hoofdredacteur van het vakblad Overheiddocumentatie (Od). Hij was directeur van een adviesbureau en werkte als interim-manager, projectleider, consultant, docent en coach. Hij is gewend te acteren in politieke organisaties en kijkt uit naar de kennismaking met bestuurders en medewerkers uit het werkgebied van het archief.

De Graaf wil vanuit zijn vakgebied bijdragen aan excellente dienstverlening, kwaliteitsverbetering en transparantie van de overheid, onder meer door uitbreiding van het gebruik van de nieuwste technologieën. Een speerpunt van heel andere aard is dat hij de medewerkers wil stimuleren in het ontplooien van hun talenten.
De start van zijn baan bij het archief valt vrijwel geheel samen met de heropening van het gebouw aan de Kazernehof. Het interieur van het archief wordt in de zomermaanden grondig aangepakt. De Graaf start dan ook in een gebouw met een eigentijdse look, passend bij de werkwijze en uitstraling van het archief.

De foto is van Ingeborg Biemans.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag