Verkeer en vervoer in Brabant

1
18-06-2013
  • auto
  • trein
  • verkeer en vervoer
  • geschiedenis
  • Brabant
  • boek
Onlangs verscheen het boek ‘Verkeer en vervoer in Brabant, 1814-1940’. Op vrijdag 14 juni 2013 werd dit nieuwe boek gepubliceerd in de Universiteit van Tilburg, onder grote belangstelling. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Ing. Ruud van Heugten van de Provincie Noord Brabant.

Auteur Frans Kense beschrijft samen met een tiental auteurs het verleden van vervoer in Brabant. In zestig artikelen wordt een variëteit aan onderwerpen geboden als beurtschippers, stadspoorten, tolhuizen, ossenkarren en stoomtrammetjes. Maar ook de voor Nederland unieke eerste vlucht van een vliegtuig. Hierbij is ruim gebruik gemaakt van de vele bijzondere afbeeldingen uit het fotoarchief van Regionaal Archief Tilburg.


Frans Kense had bij de boekpresentatie een model meegenomen van dat eerste vliegtuig dat over Brabant vloog. Krelis Swaans, wonend in de Hasselt, vertelde een anecdote bij dit model. In de Hasselt schijnt een vrouw verwonderd uit haar huis te zijn gekomen toen dit eerste vliegtuig kwam overvliegen. Ze keek naar dat gevaarte in de lucht en riep uit: "Kijk, daar gaat een vliegend weefgetouw door de lucht!"

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag