Kom kennismaken: Social Media Dag in het archief

0
05-10-2012
  • Youtube
  • twitter
  • facebook
  • zaterdagactiviteit
  • social media
Regionaal Archief Tilburg heeft een rijke schare aan vrienden en volgers via social media. Op 13 oktober, in de Maand van de Geschiedenis, zet het archief hen in het zonnetje.
De vele digitale vrienden en volgers zijn uitgenodigd om het archief in real life te bezoeken en om de mensen achter de sociale media te ontmoeten. Zo wordt het digitale contact tijdens die dag omgezet in een persoonlijke kennismaking.
Foto: Monika Vanhercke
Het programma tijdens deze Social Media Dag is bomvol en interactief. Zo worden schrijvers uitgenodigd met een leuk verslag te komen van deze dag en zo mee te dingen naar een plek als gastblogger. Mooie archiefstukken zijn uit de depots gehaald die je als bezoeker kunt ‘liken’. Het populairste archiefstuk krijgt ruime aandacht op Facebook en weblog. De hele dag door is er een Meet & Greet met de mensen achter de sociale media. Voor de ‘diehards’ is er een quiz, waarvoor echt in de bronnen gespeurd moet worden. Er is de mogelijkheid om voor een prikkie een archiefboek op de kop te tikken. Vijf gelukkigen krijgen een VIP treatment waarin een vraag beantwoord wordt. Eén van de medewerkers van het archief, Jaël Jonkman, geeft in 10 minuten uitleg over iemands huis, stamboom of straat. Marc-Marie Huijbreghts kreeg voor het tvprogramma Verborgen Verleden precies zo´n uitleg door Jaël. Vandaar dat dit de ‘Marc-Marie-ervaring’ wordt genoemd.

Speciaal voor deze dag is een korte wandeling samengesteld in de buurt van het archief, die met een smartphone of iPhone te lopen is. Onderweg is per lokatie historische informatie op te vragen, filmpjes te bekijken of oude foto´s te zien. Er is geen app voor nodig, gewoon een telefoon met internet.

De deelnemers aan de fotoprojecten van het archief, die via Facebook, Flickr en Twitter lopen, ontmoeten elkaar om 15.00 uur tijdens een Meet & Greet Special, om ervaringen uit te wisselen.

Regionaal Archief Tilburg is in 2009 begonnen met sociale media. Nu plukt het archief daar de vruchten van. Ruim 1500 vrienden op een levendige Facebook pagina, 900 volgers op Twitter, deelnemers aan projecten via Flickr en Ning, een goed lopend YouTubekanaal, een goed gelezen weblog en de TilburgWiki zijn enkele voorbeelden. En nieuwe vrienden en volgers zijn altijd welkom!

Regionaal Archief Tilburg
Social Media Dag
13 oktober 2012 van 11.00 tot 16.00 uur
Kazernehof 75, 5017 EV Tilburg

www.regionaalarchieftilburg.nlReageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag