Poll over digitaal foto´s opslaan

0
29-07-2011
  • social media
  • foto's
  • foto
  • poll
  • kermisplaatjes
  • aanspreekvorm
In juli vroegen we de bezoekers van onze website of zij digitale foto´s online bewaren en zo ja, via welke site. Fotosites als Flickr en Picasa zijn zó populair en gemeengoed geworden, dat we verwachtten dat die twee redelijk goed zouden scoren. 126 mensen vulden de poll in.
De uitkomst is zeer verrassend, want het merendeel van onze websitebezoekers slaan hun foto´s helemaal niet online op.

Pollvraag van juli: Het archief verzamelt deze zomer digitale foto´s van de Tilburgse Kermis. Bewaar jij je foto’s ook online?
Meest gekozen antwoorden:
Nee, ik bewaar foto´s niet online: 72 stemmen (57.1%)
Ja, via Picasa: 23 stemmen (18.3%)
Ja, via andere website: 11 stemmen (8.7%)
Ja, via Flickr: 10 stemmen (7.9%)

Flickr is dus helemaal niet zo populair. En dat terwijl we via Flickr hedendaagse kermisfoto´s aan het verzamelen zijn! Bijna dagelijks lopen we over de kermis om mooie ansichtkaarten uit te delen aan de kermisbezoekers. Die kaart is een uitnodiging om mee te doen met ons Flickr-project. Spotten we iemand met een camera, dan vertellen we die over 'Kermisplaatjes voor later'. Dit heeft al mooie foto´s opgeleverd!
Hadden we dit project via Picasa laten lopen, hadden we dus mogelijk meer Kermisfoto´s kunnen verzamelen.... Leerzaam voor de toekomst!

Met de poll van augustus hopen we inzicht te krijgen in de aanspreekvorm naar onze bezoekers toe. Handhaven we de vorm van 'u' of wordt de aanspreekvorm 'je' en 'jij' prettiger gevonden? We gaan het zien.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag