Kaart van Zijnen is weer terug in Archief

0
07-04-2011
  • Tilburg
  • kaarten
  • KvZ2011
  • kartografie
  • Kaart van Zijnen

Donderdagmiddag, 6 april 2011, is de Kaart van Zijnen na een lange reis voor digitalisering en conservering eindelijk weer terug in het archief om er nu echt niet meer uit weg te gaan!

In januari vertrok de kaart naar Heiloo voor digitalisering bij Pictura, en in maart naar Restauratieatelier De Tiendschuur voor conservering en kleine restauratiewerkzaamheden.
De kaart is binnenkort digitaal te bekijken via de website van Regionaal Archief Tilburg en er zal rondom de kaart iets speciaals georganiseerd worden. Hou daarvoor het weblog in de gaten!

Een verhuisbedrijf verzorgde deze keer het transport van De Tiendschuur naar het archief. Drie sterke mannen droegen de kist met kaart naar de hal van het archief. Daar ging de kaart uit de kist om zo naar het depot gedragen te worden. De kist werd uit elkaar gehaald en in twee delen naar het depot gedragen. De kist is te groot om in één keer naar het depot te dragen!
Beneden in het depot werd de kist weer in elkaar gezet, de kist op de definitieve opbergplaats getild, kaart in de kist, kaartrollen gefixeerd, en daar ligt hij dan weer.
De klep houden we nog even open om de kaart te laten acclimatiseren. Morgen worden de deksels er weer op geschroefd. Nog één keer zal de kaart uit de kist gehaald worden, in juni 2011, om er daarna nooit (?) meer uit te komen.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag