Burgemeester van Goirle neemt kijkje in archief

0
01-04-2011
  • Goirle
  • dagboek
  • bezoek
Het is vrijdagochtend 1 april, in het depot liggen bijzondere en mooie archiefstukken klaar uit Goirle, want we krijgen hoog bezoek. De burgemeester van Goirle, Machteld van Rijsdorp komt met twee ambtenaren van de gemeente, Hans van Poppel en Eric van Opstal kennis maken, het archief bekijken en uitleg krijgen over de website. Voor burgemeester van Rijsdorp is het een eerste kennismaking met het gebouw aan de Kazernehof in Tilburg. Van Opstal is als lid van de heemkundekring van Goirle al bekend met het gebouw en de collectie.

Luud de Brouwer laat verschillende functionaliteiten van de website zien. De burgerlijke stand van Goirle is geheel gedigitaliseerd en de aktes en registers zijn in te zien op een zeer gebruikersvriendelijke manier. In BeeldOnline zitten honderden foto´s van Goirle, digitaal beschikbaar. De foto´s zijn eenvoudig in te bedden in digitale media als websites en blogs. Ook is het mogelijk bij elke foto een opmerking te plaatsen op een wiki-achtige manier.
 

Na een bezoek aan het Onderzoekerscentrum volgt een bezoek aan het depot, waar Goirle´s archiefschatten liggen opgesteld. Onder andere een poeziealbum van Dasché.

Een verrassing voor ons is dat we een aantal foto´s in de collectie van BeeldOnline hebben van burgemeester Van Rijsdorp in een vorige functie, namelijk als wethouder in Oosterhout. Hier zien we haar op een foto uit 1986 met haar collega's van het College van Burgemeester en Wethouders 1986-1990.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag