Regionaal Archief Tilburg op Omroep Brabant

0
02-10-2010
  • stoommachine
  • leerfabriek
  • Omroep Brabant
  • Oisterwijk
Luister zondag 3 oktober naar Omroep Brabant Radio. Van 12.00 tot 14.00 uur wordt het programma Brabant Leeft! uitgezonden, elke week twee uur vol cultuur, natuur, geschiedenis en erfgoed. In het tweede uur van de uitzending vertel ik, Jojanneke, over de GeschiedenisN8 op 21 oktober in het archief. Ons programma van die 'nacht' is té uitgebreid om in 1 item van Brabant Leeft! te vatten, maar het stukje geeft wel een goed beeld van wat er die avond zoal te doen, te horen en te zien is.
Ook in deze uitzending: aandacht voor de Stoommachine Leerfabriek in Oisterwijk, Podium 10 in Bladel, het archief van Organon en de link van Mata Hari en Audrey Hepburn met Oorschot. Een spannend verhaal, dat laatste. Weten hoe dat zit? Luisteren op zondag!
 
Op de terugweg had ik geluk, ik kon meerijden met Bas de Witte, initiatiefnemer van de restauratie van de Stoommachine in Oisterwijk. En ach, dan konden we die stoommachine ook meteen wel bekijken, vlak achter het spoor, waar vroeger een grote leerfabriek was. Zeer imposant! Technische kennis heb je niet nodig, maar liefde voor deze machine en de plek heb je meteen. Industrieel erfgoed op z'n mooist. Er is nog veel werk te doen, maar hou dit project in de gaten, want dit gaat heel mooi worden.

tip: ze kunnen nog vrijwilligers gebruiken!

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag