GeschiedenisN8 Wie zoekt er mee @ Regionaal Archief Tilburg?

0
10-08-2010
  • GeschiedenisN8
Aansluitend bij de Week van de Geschiedenis organiseren Regionaal Archief Tilburg en Stadsmuseum Tilburg een GeschiedenisN8 op donderdag 21 oktober 2010. Zij doen daarvoor een oproep aan allen die geïnteresseerd zijn in lokale en regionale geschiedenis om (in de toekomst) mee te helpen in het doen en beschrijven van historisch onderzoek.

De beide instellingen hebben in de afgelopen jaren al enkele netwerken om zich heen opgebouwd: zo heeft Regionaal Archief Tilburg een groep mensen die gezamenlijk charters beschrijven of collectief stamboomonderzoek doen, vrijwilligers die de collectie ontsluiten en docenten die het archief gebruiken voor hun onderwijspraktijk. Daarnaast organiseert het archief diverse cursussen voor onder andere het trainen van onderzoeksvaardigheden.

Stadsmuseum Tilburg beheert al enkele jaren de digitale verhalenbank Geheugen van Tilburg, waarbij een aantal vaste schrijvers hun bijdragen leveren. Tijdens de Tilburgse GeschiedenisN8 zullen de deelnemers van deze netwerken elkaar ontmoeten in het ´community´- en archiefcafé. Ook nieuwe bezoekers uit de stad en regio zijn van harte welkom om kennis te maken met deze projecten en cursussen van het archief, het museum en de medewerkers.
Voor deze eerste GeschiedenisN8 van Tilburg is rondom het thema ´Land en Water´ een bijzonder en aantrekkelijk programma opgesteld: zo is er het ´community´- en archiefcafé; er zijn lezingen en films; een quiz en tentoonstelling en een GPS-tocht over land naar de Piushaven voor een nachtelijke rondvaart met Stichting Tilburg te Water.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag