Speuren binnen en buiten het Archief

0
20-07-2010
  • geocaching

Onze bezoekers hebben allemaal hun eigen reden om te spitten in de archieven.
Genealogie, historisch en wetenschappelijk onderzoek, gewoon nieuwsgierigheid en bijvoorbeeld geocaching.

Geen pijltjes op de stoep getekend met krijt maar een speurtocht met aanwijzingen verpakt in raadsels en opgaven of door middel van GPS coördinaten.
Alleen al in Tilburg zijn er tientallen caches verstopt. Bij ieder cache hoort een inleidend verhaaltje. De laatste weken zijn er een aantal nieuwe caches bijgekomen met een link naar de geschiedenis van Tilburg. Vlak bij het archief ligt er nu ook een verstopt met een link naar het verleden van het pand waar wij gehuisvest zijn.
Wil je Tilburg en wijde omgeving beter leren kennen en ondertussen je kennis over allerlei zaken uitbreiden: Geocaching kan daarbij een hulp zijn.
Maar pas op voor verslaving.
Sinds het begin van dit jaar is er een nieuw cachetype bijgekomen, de Wherigo cache. Een Wherigo wijkt af van de andere cachetypen omdat deze interactief is en geen gebruik maakt van een gewone cachebeschrijving. Tijdens het lopen van de route kun je bijvoorbeeld informatie krijgen afhankelijk van de locatie waar je je bevindt. Ook is het mogelijk dat je gegevens in moet voeren voor je verder kunt. Een Wherigo is niet altijd een cache maar kan ook gebruikt worden om bijvoorbeeld plaats-specifieke informatie te verschaffen tijdens een (stads)wandeling of voor het spelen van real-life adventure games.
Met dank aan GoudHaartje

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag