Het YouTubekanaal van het Regionaal Archief Tilburg - nieuwe mijlpaal

0
03-06-2010
  • foto
  • film
  • Youtube
  • Tilburg
Op 27 november 2009 meldde ik (Mirjam Heijs) vol trots dat ons YouTube kanaal een succes was. Inmiddels is een volgende mijlpaal alweer voorbij. Ergens vorige week zijn alle filmpjes samen op dat kanaal 20.000 keer bekeken.

Op 27 november stond de teller op meer dan 9000, dus in zes maanden tijd klikten de YouTubers bijna 11.000 keer op een filmpje van het Regionaal Archief Tilburg. Elke dag 60 films bekeken. Wauw!

Hoewel iedereen weet dat er gigantisch veel mensen op YouTube rondstruinen en filmpjes bekijken, is het resultaat van dit kanaal toch spectaculair voor een archiefdienst.

In de afgelopen zes maanden zijn er 10 filmpjes bijgeplaatst. Elke drie weken zo ongeveer een nieuw filmpje online beschikbaar. We hebben nu 32 abonnees. Het aantal neemt niet snel toe, maar telkens is er weer een YouTuber die besluit ons kanaal te volgen. Altijd leuk!

We blijven ook actief om filmpjes van anderen die interessant kunnen zijn voor de bezoekers van ons eigen kanaal, als favoriet te bestempelen zodat die ook een vermelding krijgen op de kanaalpagina. Zo kom je ook in beeld bij anderen.

De slechts bekeken film is een impressie van een bijenmarkt uit begin jaren dertig. Dat filmpje kan niet ingesloten (embedded) worden omdat de rechten niet bij ons berusten. Is dat de reden dat het filmpje niet zo vaak bekeken wordt? Dat anderen een filmpje wat ze leuk vinden in hun eigen website of weblog kunnen embedden zorgt vanzelfsprekend voor meer bezoek.

Het volgende minst bekeken filmpje geef ik hier meer aandacht. Wie weet helpt het! :)

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag