Foto-impressie lancering Tijdmachine Oosterhout

0
01-03-2010
  • Heemkundekring De Heerlijkheid Oosterhout
  • tijdmachine
  • Oosterhout
  • leerlingen
  • digitalisering
Donderdag 25 februari vond de presentatie van de Oosterhoutse Tijdmachine plaats in het gemeentehuis van Oosterhout. De tijdbalk, thema's, trefwoorden, jaartallen leiden een ieder door het Oosterhoutse verleden. Zie ook eerdere berichtgeving op dit weblog.
In opdracht van de gemeente Oosterhout is in juli 2006 een schrijversteam gestart aan het boek "Oosterhout, niet van gisteren", dat in november 2009 werd gepubliceerd. De teksten voor de Tijdmachine werden samengesteld door Niko Dijk, Cock Gorisse, Ton Kappelhof, Karel Leenders, Ad van den Oord, Lauran Toorians en Bart Verheijen, auteurs die ook aan Oosterhout, niet van gisteren een bijdrage leverden. Tegelijkertijd maakte de gemeente Oosterhout gelden vrij, waardoor het Regionaal Archief Tilburg in staat werd gesteld Oosterhoutse collecties te digitaliseren. Beelden die nu weer gebruikt zijn voor de Tijdmachine.

In het gemeentehuis was het donderdag druk. Niet alleen leden van de Heemkundekring De Heerlijkheid Oosterhout woonden de bijeenkomst bij, ook het onderwijsveld met de toekomstige gebruikers gaven acte de présence.


Een trotse Cock Gorisse vertelt over hoe de Tijdmachine tot stand is gekomen.


Wethouder Yves de Boer enthousiasmeert jong en oud voor de Tijdmachine.

De heer M.A. Kuijpers heeft een filmpje gemaakt van de presentatie van de Oosterhoutse Tijdmachine en op zijn kanaal online gezet.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag