Varend erfgoed: de Piushaven

0
15-10-2009
  • scheepvaart
  • haven
  • Wilhelminakanaal
  • Piushaven
Deze warme zomerse dagen vragen om verkoeling! De gedachte aan water is permanent aanwezig. Het varend erfgoed staat in de belangstelling. Zo hadden we laatst bij Erfgoed Brabant een verkiezing voor een jaarthema. 'Varend erfgoed' was één van de drie. Op woensdagavond 15 juli zullen geinteresseerden zich gaan verzamelen bij Regionaal Archief Tilburg om vervolgens gezamenlijk naar de Piushaven te gaan. Deze avond wordt georganiseerd door Erfgoed Nederland als Erfgoed Arena. In dit strijdveld gaan mensen die afkomstig zijn uit allerlei erfgoeddisciplines met elkaar de discussie aan!

Op 1 en 2 auguatus zal Tilburg te water gaan! Talrijke activiteiten vinden plaats in en om de Piushaven. Zo zal ook de Verhalismachine er staan om verhalen op te vangen over de haven. Deze worden toegevoegd aan het Geheugen van Tilburg.

De Piushaven....wat is de betekenis voor de stad? Vanaf wanneer ligt die haven daar en waarom werd die daar aangelegd? Op deze vragen krijg je een antwoord als je naar de site van Regionaal Archief Tilburg gaat. In Beeldonline is een thema aangemaakt

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag