Eerlijke sollicitanten en de website

0
15-10-2009
  • websites
  • sollicitanten
  • eerlijkheid
In de afgelopen tijd hebben we enkele sollicitatiegesprekken gevoerd. Omdat het beheer van de websites onderdeel uitmaakte van de functie, ontkwamen we niet aan de vraag hoe de kandidaten onze website beoordeelden. Liever gezegd wat ze vonden dat er anders moest of juist goed was.
Na de usabilitytest van eind 2007 zijn we ons zelf ook bewust van de tekortkomingen. Dat kan ook niet anders als een website al weer enkele jaren redelijk statisch online staat.

Prettig als mensen gewoon ongezouten (nou ja ze brengen het leuk) zeggen dat de website op die en die punten tekort schiet. Daar kun je tenminste wat mee. Bovendien benadrukt het nog eens het feit dat je het niet iedereen naar de zin kunt maken. De uitstraling van een website, de functionaliteit, de kleurstelling, het zijn allemaal elementen die bij gebruikers iets oproepen. Ook al is dat niets :-).

En toch blijf ik de vorm ondergeschikt vinden aan de inhoud. Inhoud en fucntionaliteit, dat moet leidend zijn. Voor mensen uit de communicatiewereld is dat waarschijnlijk een merkwaardige gedachte. Die hebben het bij voorkeur over doelgroepen, imago en het belang daarvan. En ik blijf zeuren over context, koppelen, gebruiken.

Een archief is niet een plek waar je komt kijken naar objecten, daar moet je wat komen doen. Voor de website van een archiefdienst moet hetzelfde gelden.
Als dat goed voor elkaar is, dan gaan we eens kijken naar de factor "leuk".

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag