Archiefles op school

0
29-05-2009
  • onderzoek
  • onderwijs
  • educatie
Hierbij een foto van een archiefles op locatie. Ik (Petra Robben) pleit er voor. Voor de docent is het enorm fijn dat je naar hun school komt. Er is slechts één les á 50 minuten mee gemoeid. Als archiefmedewerker ben je binnen 1,5 uur uit en thuis.

Vanmiddag waren er op het archief weer twee jongeren (5 VWO) van het Odulphus. Op zoek naar gegevens over de Goirkestraat. Super! Goede vragen voorbereid; relevant en to the point. Als je die leerlingen dan je materiaal kunt aanbieden, zie je dat ze daarmee echt geholpen zijn. Hier is een compliment op zijn plaats voor mijn collega's dienstverlening. Ze nemen die leerlingen serieus en helpen waar ze kunnen.

Die jongeren maken met het grootste gemak foto's van je spúllen. 'Ah, een oude plattegrond uit 1790. Maken we toch even een plaatje van.' Camera ervoor en het ligt vast. Niks geen gedoe met scans en beeldrecht. Out of time! Hier ligt voor ons een kans om er gebruik van te maken. Het liefst zou ik namelijk hebben dat ze hun bevindingen gaan posten op onze website of in een digitale omgeving. Misschien heeft iemand ideeen?

Ik ben tevreden, sluit een dynamische week af en ga volgende week weer fris aan de slag! Enne...deze foto heb ik gemaakt met mijn mobiel. Jawel, voor het eerst van mijn leven. Gemaakt in de schoolbanken van het Theresia terwijl mijn collega bezig was, thuis ge-upload in Picasa en dan blijkt dat ik hem rechtstreeks kan bloggen.... Goh, en dat op mijn leeftijd!

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag