Eerste kennismaking met 23 Archiefdingen

0
13-05-2009
  • 23 archiefdingen
  • web 2.0
  • training
  • archief 2.0
Gisterenmiddag kregen de deelnemers van de training 23 Archiefdingen een introductie op de training. Bij het Regionaal Archief Tilburg staan 15 deelnemers te trappelen om de wondere wereld van web 2.0 te ontdekken.

Terecht! Spelenderwijs kennis maken met veranderende digitale wereld om ons heen is noodzakelijk om de nieuwe richting van het Regionaal Archief Tilburg te kunnen volgen.

Het zal vooral spannend worden welke nieuwe ideeën er op komen borrelen bij de deelnemers over het gebruik van web 2.0 en user-generated content bij deze archiefdienst. In de afgelopen maanden zijn er al voorzichtig enkele toepassingen in gebruik genomen, zoals dit weblog, maar ook de zoeken-door-alles-widget en de digitaal fotoalbum-widget van de beeldbank. Dit weblog is ook een voorbeeld van een veranderende manier van communiceren met collega's en bezoekers.

We gaan deze training gezamenlijk doen met 30 deelnemers van het Brabants Historisch Informatie Centrum. Er zijn mogelijk nog een paar verspreide deelnemers van andere Noord-Brabantse archiefdienst die ook mee gaan doen. Dat is ook een van de gedachten achter de opzet die Coers Internet Trainingen en de Archief 2.0 community inhoud gegeven hebben. Laat de kleinere diensten samen met groter diensten de training volgen. Dat drukt de kosten en vergroot de uitwisseling van ideeën en kennis. Nog zo'n kernwaarde van Web 2.0.

Dit filmpje, dat in meerdere vormen bestaat, geeft in 4,5 minuut inzicht in de impact van web 2.0. Het blijft actueel. En veel mensen beseffen nog steeds niet dat de wereld echt veranderd.


Via dit weblog houden we de buitenwacht op de hoogte van de vorderingen en ervaringen.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag