Pauline van Hezik wordt hoofd Regionaal Archief Tilburg

12
04-07-2024
 • directeur
Pauline van Hezik

Op 3 september 2024 verwelkomen de medewerkers van Regionaal Archief Tilburg hun nieuwe hoofd: Pauline van Hezik. Haar roots liggen in Tilburg, ze is hier geboren. Pauline is enigszins een oud-bekende, want via de gemeente Tilburg was zij in 2016-2018 tijdelijk actief als archiefinspecteur. Zij is dus al bekend met een aantal medewerkers, het gebouw en de gemeenten waarmee Regionaal Archief Tilburg verbonden is.

Tot 2024 werkte Pauline grotendeels in de zakelijke dienstverlening, document- en informatiemanagement voor de overheid en non-profit sector, waarvan de laatste jaren voor de rijksoverheid.  Zij vervulde daarin rollen als adviseur, projectleider, coördinator en senior consultant, was verantwoordelijk voor projecten en teams, is gewend om door te pakken en visie te ontwikkelen voor de toekomst.

Pauline brengt een gevarieerde achtergrond in. Niet alleen is zij gekwalificeerd als archivaris in de zin van de Archiefwet, daarnaast heeft zij ook meerdere opleidingen gevolgd op het gebied van communicatie, coaching en persoonlijke expressie. Zij geeft al jaren trainingen en workshops op dit gebied. Dit maakt haar stijl van leidinggeven zowel helder en resultaatgericht als dynamisch en persoonlijk.  Ze verheugt zich enorm op deze volgende stap.

Pauline volgt hiermee Gert-Jan de Graaf op, die tien jaar geleden startte als hoofd archief. Hij is met pensioen gegaan. In de tien jaar met Gert-Jan aan het roer heeft het archief flinke stappen gezet naar de inrichting van het e-depot, de BouwDossierApplicatie en de digitale dienstverlening. Daarnaast nam hij ook de leiding voor Stadsmuseum Tilburg en Vincents Tekenlokaal op zich. We danken Gert-Jan voor zijn tomeloze inzet.

Pauline van Hezik zal al het mooie en innovatieve werk dat door Regionaal Archief Tilburg wordt neergezet verder doorontwikkelen. Daarnaast zal ze zich inzetten om de afspraken met de gemeenten te bestendigen en de ontwikkeling van het e-depot verder vorm te geven.  Zij ziet uit naar de nadere kennismaking met alle partners en bezoekers van het archief.

Medewerkers van het archief en de directie en Raad van Toezicht van Stichting Mommerskwartier kijken uit naar de komst van Pauline. We wensen haar veel plezier en succes.

2 reacties

Reageren
 1. Pauline van Hezik | Jul 04, 2024
  Dank voor de hartelijke verwelkoming. Ik verheug me op kennismaking met iedereen, inclusief de vrijwilligers!  
 2. Rob | Jul 04, 2024
  Niet alleen de medewerkers van Regionaal Archief Tilburg kijken uit naar de komst van Pauline, maar ook alle vrijwilligers.

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag