Bonusaflevering podcast Sjef

0
17-05-2023
  • podcast
  • Oisterwijk
  • Tweede Wereldoorlog

Logo van de podcast SjefIn 2021 startten we met de podcast Sjef, over de Oisterwijker Sjef Paijmans tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Uitgangspunt van de podcast waren de dagboeken van Paijmans, die direct na de oorlog gearresteerd werd vanwege vermeende sympathieën met de bezetter. Paijmans was lid van het Nationaal Front, een door de Duitsers verboden organisatie. Paijmans is nooit formeel aangeklaagd of veroordeeld en hij heeft altijd ontkend dat hij gecollaboreerd heeft. Een interessant aspect van het verhaal is hoe de begrippen ‘goed’ en ‘fout’ zich in de chaotische periode direct na de oorlog tot elkaar verhielden.   

Er waren vier afleveringen gepland, maar dat werden er vijf. En als laatste kwam onlangs een zesde bonusaflevering online, getiteld: Nee. 
Het lukte podcastmaker Daan Doesborgh om contact te krijgen met Hans Gerritsen, een man die Sjef Paijmans heeft gekend tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daan Doesborgh bezoekt verzetsman Hans Gerritsen thuis. Met 96 jaar is hij het laatste nog levende lid van de Oisterwijkse verzetsgroep.

Tijdens het gesprek met Daan geeft Gerritsen zijn blik op de verhalen van Sjef, en vertelt hoe hij de oorlog in Oisterwijk ervaren heeft. Dat levert antwoorden op, en nieuwe vragen, maar of daar ooit nog een antwoord op komt?

Met deze laatste bonusaflevering sluit Regionaal Archief Tilburg de podcast Sjef af.
Deze podcast werd gemaakt door Daan Doesborgh. Met muziek van Bart de Vrees, logo door Anna Berkhof.

Luister alle afleveringen van de podcast Sjef

Lees de dagboeken van Sjef Paijmans

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag